25 Δεκεμβρίου 2018

Οι λαμπεροί δρόμοι της Ευρώπης τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στους δρόμους των μεγαλουπόλεων της Ευρώπης που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Οι πιο γνωστοί:

Λονδίνο, Όξφορντ Στριτ (Οxford Street)
Είναι ο πιο γνωστός δρόμος

του Λονδίνου και από το 1959 διοργανώνεται αυτό το μοναδικό θέαμα με τα πολύχρωμα φωτάκια "Christmas Lights". Με σχεδόν 500.000 επισκέπτες την ημέρα, η Όξφορντ Στριτ θεωρείται ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της Ευρώπης.

Παρίσι, Ηλύσια Πεδία
Συστάδα δέντρων στολισμένη με φωτάκια. Ο πιο διάσημος δρόμος της Ευρώπης ντύθηκε φέτος στα κόκκινα. Μέχρι τις δύο τα ξημερώματα μπορούν οι διαβάτες να περιπλανώνται στη λεωφόρο που έχει φάρδος 70 μέτρα και να θαυμάζουν τα φώτα. Οι φωταψίες του δρόμου έχουν κάθε χρόνο έναν άλλο "νονό". Για το 2018 είναι ο Καρλ Λάγκερφελντ.

Βιέννη, η κλασσική

Κομψός φωτισμός στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας. Ο εντυπωσιακός πεζόδρομος στο κέντρο της πόλης με τα όμορφα κτήρια του 17ου και 18ου αιώνα. Εδώ λειτουργούν ιστορικά καφέ και κομψά καταστήματα με μακρά παράδοση, τα οποία κάποτε εξυπηρετούσαν και την αυτοκρατορική αυλή.

Ρώμη, Βία Κοντότι
Η Βία Κοντότι είναι γνωστός και αγαπητός δρόμος στη Ρώμη. Στο δρόμο αυτό τον γεμάτο από ιστορικά παλάτια και επαύλεις σήμερα στεγάζονται μεγάλοι οίκοι μόδας.Την περίοδο των Χριστουγέννων η Βία Κοντότι είναι πολύ όμορφα φωταγωγημένη και ελκυστική για ψώνια, κυρίως για όσους αντέχει κάτι παραπάνω το πορτοφόλι τους.

Βρυξέλλες, Γκραν Πλας
Το χαρακτήρα της κεντρικής πλατείας των Βρυξελλών διαμορφώνουν τα εντυπωσιακά κτήρια του 17ου αιώνα και το δημαρχείο του 15ου αιώνα. Είναι το κέντρο των Χριστουγέννων και φιλοξενεί συχνά μικρά καλλιτεχνικά αριστουργήματα από φωτάκια. Η κεντρική πλατεία των Βρυξελλών ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO και είναι μια από τις ωραιότερες πλατείες της Ευρώπης.

Μαδρίτη, πλατεία Μαγιόρ
Αψίδες από μπλε φωτάκια στολίζουν το κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας. Γνωστοί Ισπανοί σχεδιαστές και αρχιτέκτονες έχουν μετατρέψει με τις δημιουργικές ιδέες τους πολλές πλατείες και δρόμους σε μικρά έργα τέχνης.

Βερολίνο, Κούνταμ
Από τη διάσημη Κουρφυρστεντάμ μέχρι το Σένεμπεργκ ο δρόμος μήκους 4,5 χιλιομέτρων είναι στολισμένος με λαμπιόνια. Πρόκειται για 600 δέντρα γύρω από τα οποία έχουν τυλιχτεί αλυσίδες με φωτάκια συνολικού μήκους 230 χλμ. Ο ειδικός φωτισμός θα διατηρηθεί μέχρι τις 4 Ιανουαρίου.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικές αναρτήσεις:
Οι ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης
Στο εξωτερικό για τις διακοπές των Χριστουγέννων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου