20 Δεκεμβρίου 2018

Τράκαρε 4 Ferrari 20χρονος φτωχός Ταϊβανέζος

Σε δεινή θέση βρίσκεται ένας φτωχός 20χρονος άνδρας από την Ταϊβάν, ο οποίος λόγω υπερκόπωσης έπεσε με το ανασφάλιστο όχημά του σε τέσσερις πανάκριβες Φεράρι. Πρόκειται για τον Λιν Τσιν Χσιάνγκ, ο οποίος εργάζεται νυχτερινός σε εστιατόριο-ψησταριά. Το κόστος της κάλυψης των ζημιών τους ανέρχεται σε 326.000 ευρώ, ενώ συνολικά τα προαναφερθέντα τέσσερα αυτοκίνητα αποτιμώνται σχεδόν στα 1,4 εκατ. ευρώ.

Το μίνι-βαν, με το οποίο προκλήθηκε το ατύχημα, ανήκει στη μητέρα του, η οποία και αυτή έχει περιορισμένα οικονομικά – οπότε, θα πρέπει να καλύψει μόνος του το κόστος, καθώς το όχημά του είναι ανασφάλιστο. Βέβαια, με τα πενιχρά του εισοδήματα αυτό είναι αδύνατον, καθώς για να καλύψει τη ζημιά πρέπει να δουλεύει 28 ολόκληρα χρόνια. 

Συγκεκριμένα, την Κυριακή που μας πέρασε, ο 20χρονος τελείωσε από τη βραδινή του βάρδια στο εστιατόριο στις 3 τα ξημερώματα. Επέστρεψε στο σπίτι και βρήκε τη μητέρα του να μην αισθάνεται καλά και ανέλαβε εκείνος τις παραδόσεις που έπρεπε να γίνουν. Εξαντλημένος από την πολύωρη εργασία μέσα στη νύχτα και μέχρι το ξημέρωμα, τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι. Ετσι χτύπησε με το αυτοκίνητο στις έξι παρά είκοσι το πρωί τις τέσσερις Φεράρι (μία κόκκινη, μία μπλε, μία κίτρινη και μία άσπρη). Βρίσκονταν όλες μαζί επειδή οι οδηγοί τους είχαν οργανώσει από κοινού ταξίδι. Το όχημα έπεσε στην κίτρινη Φεράρι και μετά στην άσπρη, η οποία χτύπησε την μπλε και μετά την κόκκινη, αλλά η τελευταία είχε ελάχιστες ζημιές. 

Η ιστορία του δεν άφησε τους ανθρώπους ασυγκίνητους, οι οποίοι με δωρεές προσπαθούν να συγκεντρώσουν το ποσόν. Προς το παρόν έχουν μαζέψει περίπου 21.000 ευρώ, και όπως αναφέρει το BBC, η προσφορά των πολιτών δείχνει την ολοένα και εντονότερη δυσαρέσκειά τους για το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ταϊβάν. 

Πηγές: kathimerini.grREUTERS, BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου