22 Δεκεμβρίου 2018

Η πρώτη ληστεία σε τράπεζα της Αρκτικής

Μα είναι δυνατόν να επιχειρήσει κάποιος να κάνει ληστεία σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει τόπος να κρυφτεί, τρόπος να διαφύγει και μάλιστα όταν εκεί ζουν ελάχιστοι άνθρωποι και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους; Και όμως συνέβη και αυτό. Η ανθρώπινη βλακεία όρια δεν έχει! Το ρεπορτάζ που ακολουθεί από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Η πρώτη ληστεία σε τράπεζα της Αρκτικής

Η βορειότερη τράπεζα του κόσμου, στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό, μπήκε χθες στο στόχαστρο ενός... ληστή ο οποίος συνελήφθη πολύ γρήγορα, αφού μάλλον δεν είχε υπολογίσει πως δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής από το αραιοκατοικημένο, παγωμένο νησί, ούτε είχε κάπου να κρυφτεί.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που διαπράττεται ένοπλη ληστεία στο αρχιπέλαγος αυτό, στον Βόρειο Πόλο - μια ληστεία που ήταν προφανώς εξ αρχής καταδικασμένη να αποτύχει.

"Είχαμε μια ένοπλη ληστεία γύρω στις 10.40 το πρωί. Ένας ένοπλος άρπαξε ένα χρηματικό ποσό. Συνελήφθη πολύ γρήγορα" στο κέντρο της πόλης Λονγκγέαρμπγεν, της πρωτεύουσας του νησιού Σπιτσβέργη, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.

Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη, ούτε το ποσό που κατάφερε να πάρει από την τράπεζα. Τα χρήματα βρέθηκαν επάνω του.

Στη συνέχεια, η αστυνομία διευκρίνισε ότι επρόκειτο για κάποιον αλλοδαπό που επισκεπτόταν το αρχιπέλαγος. Έχει μεταφερθεί στο Τρόμσε, στην ηπειρωτική Νορβηγία, προκειμένου να ανακριθεί και να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Οι πιθανότητες επιτυχίας του επίδοξου "Μπουτς Κάσιντι της Αρκτικής" ήταν ουσιαστικά μηδενικές: στο Λονγκγέαρμπγεν των 2.000 κατοίκων όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και το αεροδρόμιο είναι η μοναδική "πύλη εξόδου" που έχουν. Συνολικά στο αρχιπέλαγος ζουν 3.000 άνθρωποι και άλλες τόσες πολικές αρκούδες. Αυτήν την περίοδο του έτους, ο ήλιος δεν ανατέλει ποτέ στα νησιά και η θερμοκρασία πέφτει μέχρι και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου