19 Δεκεμβρίου 2018

Οταν ο Β. Βενιζέλος τρόλαρε τη Θάνου

Με μια αδιορατη ειρωνεία, ο Βαγγέλης Βενιζέλος παρατήρησε ότι η νέα πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, μοιάζει να εγκαταλείπει τον κ. Τσίπρα, από μια θέση για την οποία είχε κριθεί τόσο απαραίτητη η παρουσία της και μάλιστα ενώ οδεύουμε προς τις εκλογές...
Από το Protagon.gr

Ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου, πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην πλέον προϊσταμένης του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. 

Δεν είναι μόνο ότι η ίδια η κυρία Θάνου πριν κάποια χρόνια ξιφουλκούσε κατά των βετεράνων δικαστικών που λάμβαναν θέσεις σε άλλες δομές της διοίκησης, πράγμα που εν προκειμένω υποκρύπτει μια κάποια υποκρισία. Ούτε μόνο ότι ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια πρώτη ανάγνωση, φαίνεται να «τακτοποιεί» τη συνεργάτιδά του σε μια ανεξάρτητη αρχή από την οποία, όπως η ίδια προειδοποίησε τη Νέα Δημοκρατία κατά την ακρόασή της στην αρμόδια επιτροπή της Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δεν θα μπορεί να την κουνήσει κανείς. Ούτε μόνο ότι τον διορισμό της ενέκρινε η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεπικουρούμενη από την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη αλλά -και αυτό πολιτικά είναι πολύ ενδιαφέρον- και από τη Χρυσή Αυγή. 

Είναι αυτή η διάχυτη αίσθηση του ιλαρού που συνδέει όλα τα παραπάνω. Επί των ημερών του κ. Τσίπρα, η κυρία Θάνου προτάθηκε ή προωθήθηκε για: υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, για προϊσταμένη του νομικού γραφείου στο Μαξίμου και τώρα για πρόεδρος μιας ανεξάρτητης αρχής, αυτής της Επιτροπής Εμπορίου. 

Αυτό το ιλαρό κατέδειξε με την παρέμβασή του ο Βαγγέλης Βενιζέλος, εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Με μια αδιορατη ειρωνεία, ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι η κυρία Θάνου μοιάζει να εγκαταλείπει τον κ. Τσίπρα, από μια θέση για την οποία είχε κριθεί τόσο απαραίτητη η παρουσία της και μάλιστα ενώ οδεύουμε προς τις εκλογές. Και όλα αυτά ενώ προηγουμένως της είχε πλέξει το εγκώμιο περιγράφοντάς την ως έναν άνθρωπο αξιών, καθώς είχε προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Μαξίμου αμισθί. 

«Αυτό το στοιχείο της αμισθί προσφοράς υπηρεσιών είναι σημαντικό, γιατί δείχνει ότι δεν υπάρχει κίνητρο οικονομικό, ότι είναι υπεράνω τουλάχιστον αυτού του κινήτρου και τα κίνητρά της είναι αμιγώς θεσμικά, ιδεολογικά, εν πάση περιπτώσει κινούνται στη σφαίρα των αξιών. 

»Τώρα ξαφνικά δεν είναι εντυπωσιακό ότι εγκαταλείπει αυτή τη θέση στην οποία κρίθηκε αναγκαία η παρουσία της και πηγαίνει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού φαντάζομαι όχι αμισθί, αλλά με τις προβλεπόμενες αποδοχές και απολαβές του Προέδρου αυτής της Αρχής; 

»Δεν υπάρχει ένα πρόβλημα σχέσεων με τον Πρωθυπουργό; Τον εγκαταλείπει, τώρα που πλησιάζουμε προς τις εκλογές; Θα στερηθεί των υπηρεσιών της ο Πρωθυπουργός, το νομικό γραφείο το οποίο είναι τόσο κρίσιμο για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και εν πάση περιπτώσει και την πολιτική διεύθυνση της χώρας; Το βρίσκω και αντιφατικό και ανεξήγητο» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, για να συνεχίσει: 

«Δηλαδή ο κάθε κακόπιστος ή εν πάση περιπτώσει ο κάθε ένας που έχει μια ερευνητική διάθεση θα μπορούσε να πει γιατί γίνεται αυτό; Μήπως κάποιοι εγκαταλείπουν το σκάφος λίγο πριν τη βύθιση και αναζητούν θέσεις οι οποίες είναι μακράς θητείας;» 

Ακολούθως βέβαια, ο κ. Βενιζέλος αποδόμησε και την αντίληψη της κυρίας Θάνου περί δικαίου, παραθέτοντας μια σειρά από αστοχίες της ενώ η ίδια ήταν ακόμη πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια τοποθέτηση, που αξίζει να καταγραφεί. 

Πηγή: protagon.gr 
(όπου μπορείται να διαβάσετε και ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου στην ακρόαση της κυρίας Θάνου)

Τρολάρισμα σε Σκίτσο
Ενα ακόμη, κάπως διαφορετικό τρολάρισμα, σε ένα σκίτσο. Προσέξτε το σύμβολο που σχηματίζουν τα μαλλία:


Το σκίτσο είναι του Χρήστου Παπανίκου. Το βρήκαμε στο λογαριασμό του στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου