29 Δεκεμβρίου 2018

Κακοστημένη προεκλογική φιέστα στο μετρό Θεσσαλονίκης

«Tο πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό του από τον σταθμό του μετρό στο Σιντριβάνι, τον οποίο επιθεώρησε. Για "κάλπη-κη φιέστα" και  "κακοστημένη προεκλογική παράσταση" με τα  εγκαίνια ενός σταθμού στο μετρό Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η αντιπολίτευση. 

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων είπε ότι «Είναι στο 95% ολοκληρωμένο το έργο σε ό,τι αφορά την κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών και αυτό που λείπει είναι δύο πράγματα: οι συρμοί και ο ιδιοκτήτης του έργου, δηλαδή οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητα τους».

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα γίνουν οι δοκιμές των συρμών, ε
ίπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε την πεποίθησή του ότι «όχι στο τέλος του 2020, αλλά τον Φλεβάρη του 2020 οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη».

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι το έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη ήταν σταματημένο, βαλτωμένο, μαζί με την ανάπτυξη της πόλης και τόνισε πως «όχι μόνο προχώρησε αλλά ολοκληρώνεται σε χρόνο συντομότερο από όσο κανείς θα μπορούσε να φανταστεί, σε σχέση με τη πορεία των εργασιών όταν αναλάβαμε, σε σχέση με την απίστευτη χρονοτριβή και κωλυσιεργία όλα τα προηγούμενα χρόνια». 


Αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης προκάλεσε η κυβερνητική εκδήλωση στον σταθμό «Σιντριβάνι - Έκθεση» του μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Νέα Δημοκρατία / Σταύρος Καλαφάτης«Κάλπη-κη φιέστα, με σοβαρό οικονομικό κόστος, στήνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας. Ένα μέρος από τον δήθεν έτοιμο σταθμό θα ξηλωθεί αμέσως μετά για να ολοκληρωθούν εργασίες που δεν έγιναν», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης. «Το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει σφραγίδα. Ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, προχώρησε με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά», αναφέρει ο βουλευτής της Ν.Δ., επισημαίνοντας πως «παρά τις αρχικές αναστολές και καθυστερήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να το συνεχίσει». «Δυστυχώς», προσθέτει ο κ. Καλαφάτης, «απομένουν άλλα δύο χρόνια για τα εγκαίνια». 


ΚΙΝΑΛ / Γ. Μανιάτης: «Τέλεια θεατρική εκδοχή ενός σταθμού εν λειτουργία, κατά το ανάλογο των χωριών Ποτέμκιν», χαρακτηρίζει ο Γιάννης Μανιάτης, τη σημερινή παρουσίαση στο κοινό της Θεσσαλονίκης του σταθμού του μετρό "Σιντριβάνι». «Το είδαμε στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η παράσταση τότε, είχε ως θέμα τη δήθεν υπερσύγχρονη μηχανή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ασημένιο Βέλος", που θα εκτελούσε την διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες. Όσο η υπόλοιπη Ελλάδα είδε ξανά το "Ασημένιο Βέλος", άλλο τόσο το είδαν και οι Θεσσαλονικείς. Τώρα, τη σκυτάλη των παραστάσεων παίρνει το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο υπεύθυνος Υποδομών του ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Μανιάτης επιτίθεται στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κάνοντας λόγο για «απύθμενο θράσος» των κκ Τσίπρα - Σπίρτζη. «Σκηνοθετείτε τα εγκαίνια ενός σταθμού, όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι η εκκίνηση της λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2022» σημειώνει.

ΚΚΕ: Για «στημένες προεκλογικές φιέστες σε έργα που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός της περιοχής μας και εδώ και 20 χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Το 
Ποτάμι: «Κακοστημένη κωμωδία» χαρακτηρίζει το Ποτάμι το άνοιγμα στο κοινό του σταθμού του μετρό Θεσσαλονίκης "Συντριβάνι", παρουσία του πρωθυπουργού. «Οι Θεσσαλονικείς, ούτε για το "Ασημένιο Βέλος" κόβουν εισιτήριο, ούτε για το μετρό. Πολύ περισσότερο δεν κόβουν εισιτήριο για τις κακοστημένες προεκλογικές κωμικές παραστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα-Σπίρτζη», αναφέρει το Ποτάμι.

Πηγές: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΡ, kathimerini.gr, naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου