15 Δεκεμβρίου 2018

Αντάλλαξε την περικοπή των συντάξεων με μία υποχώρηση στο Σκοπιανό;

Στις αιτιάσεις του ότι «η κυβέρνηση αντάλλαξε την περικοπή των συντάξεων με μία μείζονα εθνική υποχώρηση στο Σκοπιανό» επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο 12ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, το απόγευμα της Παρασκευής. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Αλεξάνδρειο στη Θεσσαλονίκη τόνιζε ότι δεν θα τους επιτρέψει άλλο «να αποκαλούν την Αριστερά προδότες και μειοδότες».

Κάποια σχετικά αποσπάσματα από τις ομιλίες των δυο στη συνέχεια, καθώς και ένα σχόλιο του ΚΚΕ, συμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ: 

Κ. Μητσοτάκης: Οι επόμενες εκλογές θα επισφραγίζουν την μεγάλη πολιτική αλλαγή που περιμένει η ελληνική κοινωνία 

Σκληρή και εφ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εναρκτήρια ομιλία του στο 12ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, επιμένοντας στις αιτιάσεις του ότι «η κυβέρνηση αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να ληφθεί ποτέ, -την περικοπή των συντάξεων- με μία μείζονα εθνική υποχώρηση στο Σκοπιανό», και καταλήγοντας στο σύνθημα «φύγετε για να πάει επιτέλους η Ελλάδα μπροστά».

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα. Είπε χαρακτηριστικά: «Διάλεξε την ημέρα να ανέβει στην Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου για μια φτηνή φιέστα αντιπερισπασμού. Δεν πειράζει. Και οι συγκρίσεις είναι χρήσιμες. Ας με ακούσει λοιπόν καλά πριν απολογηθεί στους Μακεδόνες. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μείζον εθνικό πρόβλημα
»... 

«Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Διότι η χρονική σύμπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ξαφνική αλλαγή στάσης των εταίρων, μόνο τυχαία δεν είναι. Ο διεθνής παράγοντας θέλει να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με κάθε κόστος. Και δεν δυσκολεύτηκε να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να πάρει πίσω το αχρείαστο μέτρο της περικοπής των συντάξεων. Αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση». 

Επανέλαβε δε με κατηγορηματικότητα: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ»...

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ, ανέφερε: «Μας έφτασε ο λαϊκισμός, πράγματι, στην άκρη του γκρεμού το καλοκαίρι του 2015. Δεν πέσαμε χάρη -προπαντός- στη δική μας παράταξη που έβαλε πλάτη στην πιο δύσκολη ώρα και η πατρίδα δεν κατρακύλησε στο χάος. Τέσσερα χρόνια τώρα όμως κι η χώρα παραμένει εκεί. Αποσβολωμένη και ανήμπορη να προχωρήσει προς το μέλλον. Στις εκλογές που έρχονται -με τη δύναμη, με τη θέληση του λαού- θα θέσουμε τέλος σ' αυτό τέλμα». 


Αλ. Τσίπρας: Με οδηγό τον πατριωτισμό αλλάζουμε την Ελλάδα, δεν γυρνάμε πίσω

«Η Θεσσαλονίκη και η παρουσία σας σήμερα εδώ στο Αλεξάνδρειο δίνει απάντηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο.

«Δε θα την αφήσουμε να γίνει η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους. Γιατί η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω», υπογράμμισε. Είπε ότι «η Θεσσαλονίκη δίνει σήμερα απάντηση στο σκοτάδι, στο μίσος, στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία» και ότι «ο δημοκρατικός λαός της Μακεδονίας στέλνει σήμερα μήνυμα αντίστασης, ελευθερίας, δημοκρατίας».

«Ως εδώ», τόνισε. «Δε θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμίδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», είπε. «Δε θα επιτρέψουμε άλλο στους κληρονόμους, στους πολιτικούς γόνους και στους χορηγούμενους της Ζίμενς και της Νοβάρτις, να παριστάνουν του υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά, τη δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αγώνων, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες προδότες και μειοδότες», πρόσθεσε...

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι «δεν παραδοθήκαμε ούτε στους δανειστές, ούτε στα μεγάλα συμφέροντα. Παλέψαμε, ματώσαμε αλλά ανοίξαμε δρόμους». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το τέλος των μνημονίων, η 21η Αυγούστου του 2018, δεν μας χαρίστηκε από κανέναν. Εμείς, εσείς, ο λαός με τις θυσίες του, φέραμε τον Αύγουστο του 2018».

«Μας λένε λοιπόν οι αντίπαλοί μας, τώρα που δε τους παίρνει πια να μιλάνε για τέταρτο μνημόνιο, ότι δε κυβερνάμε μόνο τις τελευταίες 110 μέρες, μετά τα μνημόνια, αλλά κυβερνήσαμε και πριν», είπε ο Αλ. Τσίπρας. «Πράγματι, είναι αλήθεια. Κυβερνάμε από το 15 και αυτή είναι η αιτία που ζούμε την έξοδο από τα μνημόνια, τις τελευταίες μέρες. Αν κυβερνάγανε αυτοί, σήμερα θα ήμασταν ακόμα μέσα και δεν θα είχαμε καμία προοπτική να βγούμε», σχολίασε. 


ΚΚΕ για Αλ Τσίπρα: Αντίπαλοι του φασισμού δεν μπορούν να είναι οι σημαιοφόροι των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

«Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε ξεδιάντροπα να "ξεπλύνει" τα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, των οποίων είναι σημαιοφόρος, με επικλήσεις στη δημοκρατία και την ειρήνη και με τη γνωστή καπηλεία στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, προσβάλλοντας έτσι, όχι μόνο τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια σε όλους αυτούς, στους οποίους υποκλίνεται σήμερα ο κ. Τσίπρας, αλλά κυρίως προσβάλλοντας τον ίδιο τον ελληνικό λαό, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τα δεινά που έχουν φέρει, εδώ και δεκαετίες, στους λαούς της περιοχής, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ. Προσβάλλοντας, επίσης, τον λαό της Θεσσαλονίκης, που βλέπει το τελευταίο διάστημα την πόλη του να έχει μετατραπεί σε "πρωτεύουσα" της αμερικάνικης παρουσίας στη χώρα μας» υπογραμμίζει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και ειδικότερα από:
amna.gr/K-Mitsotakis , amna.gr/Al-Tsipras , amna.gr/KKE 
Φωτογραφίες: Από τις αντιδράσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών στην αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου