16 Δεκεμβρίου 2018

Οι 12 Καλύτερες Γελοιογραφίες του Ανδρέα Πετρουλάκη το 2018

Οι δώδεκα γελοιογραφίες του Ανδρέα Πετρουλάκη που ξεχωρίσαμε, από όσες δημοσίευσε το 2018 στην "Καθημερινή" σατιρίζοντας την ελληνική επικαιρότητα (τα σκίτσα, εκτός του πρώτου, με χρονολογική σειρά):

Επάνω αριστερά: Εικόνες ντροπής στην Τούμπα με την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στις 11.3.2018. Όμως ο Πάνος Καμμένος θύμωσε με τον Σαββίδη γιατί διαπίστωσε ότι ο Ιβάν αγοράζει όπλα από αλλού! 


Και η ανεξάρτητη - πρώην Ενωση Κεντρώων - Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (κοσμηματοπώλης το επάγγελμα) ψήφισε στη Βουλή (στις 15.1.2018) το πολυνομοσχέδιο και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Στα "διαμάντια" του σκίτσου οι Φλαμπουράρης, Πολάκης, Καρανίκας κλπ: 

Στις 17.1.2018 είκοσι περίπου μέλη του "Ρουβίκωνα" εισέβαλαν, μέρα μεσήμέρι, στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα. Λένε ότι έφτασαν ως το γραφείο του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου. Με την ανοχή της πολιτείας σχολιάζουν πολλοί... «Όλα είναι ευκολότερα με Τσίπρα και Τσακαλώτο» είχε πει πρόσφατα Ντάισελμπλουμ. Και ο "Ρουβίκωνας" τον δικαιώνει! 

Ποιός είναι αυτός που αναφέρεται ως Π.Κ. και εξαιρέθηκε από την "προανακριτική" για το σκάνδαλο Novartis; Ένας διάλογος μεταξύ Τσίπρα και Θάνου (24.2.2018) για τον Π. Κουρουμπλή (με αναφορά και στην ΠετρελαιοΚηλίδα στο Σαρωνικό τον περασμένο Σεπτέμβρη):

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξηγεί (10.4.2018) στον Αλέξη Τσίπρα τι είναι "Καθαρή Έξοδος". (Προσέξτε τα αρχικά, σχηματίζουν τη λέξη Μνημόνιο).

«Το αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης στηρίζεται και στην ...ιατρική κάνναβη!» είχε γράψει εκείνες τις μέρες η Wiwo για να σχολιάσει «Οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί, στο οποίο γράφτηκαν!». Στο σκίτσο (25.5.2018) οι Τσίπρας - Τσακαλώτος:

Ο Πάνος Καμμένος, ως "Ναπολέων" με τον Τσίπρα να παρατηρεί ότι ο Ναπολέων Ζέρβας ήταν άλλος! (25.6.2018). «Όταν με κάλεσε ο Τσίπρας είχα πει αρχίζει η επιχείρηση Γοργοπόταμος όπως τότε που ο Άρης και ο Ζέρβας κατάφεραν να τινάξουν την γέφυρα» είχε πει λίγες μέρες πριν στο Ζάππειο ο Πάνος Καμμένος.

Δημοσκόπηση για τον καλύτερο πρωθυπουργό στο ...υπουργικό συμβούλιο! (10.7.2018).

Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στις 17.9.2018 στην πρεσβεία του Ιράν. Εκείνο όμως που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ήταν η αντίδραση του φρουρού της πρεσβείας του Ιράν, ο οποίος παρότι ένοπλος ήταν σαν να μην υπήρχε! Σημειώνεται ότι υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη (στην οποία αναφέρεται το σκίτσο) είναι η Κατερίνα Παπακώστα (πρώην ΝΔ):

Στοχοποίηση από τον αν. υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, όσων έχουν αντίθετη άποψη από εκείνη της κυβέρνησης. (18.9.2018):

Στον Αλέκο Φλαμπουράρη η εποπτεία του τραπεζικού συστήματος. Συμπτωματικά, την ίδια ημέρα (3.10.2018), οι Τράπεζες κατέρρευσαν στο Χρηματιστήριο με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει πτώση 8,78%!

Ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Τσίπρας: Δεν στοχοποιούμε τον Σημίτη, απλά τώρα μπήκαμε στο σίγμα! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (16.11.2018). Σχετικό: Ανοίγουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς Σημίτη


Σημειώσεις: Οι ημερομηνίες σε παρένθεση αναφέρονται στην δημοσίευση της γελοιογραφίας και όχι απαραίτητα στο γεγονός. Πολλές από τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει στην καθημερινή μας ανάρτηση "Η Γελοιογραφία της Ημέρας".

afirimeno.com

Πηγή: Σκίτσα από την "Καθημερινή". Τα σχόλια είναι δικά μας. 

Σχετικές αναρτήσεις: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου