18 Δεκεμβρίου 2018

Σύγκρουση Αλαφούζου - ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Σε πολιτικό ζήτημα έχει πλέον αναχθεί η τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κτίριο του «ΣΚΑΪ» και της «Καθημερινής». Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού, Γιάννης Αλαφούζος, κατηγορεί την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως βασικό ηθικό αυτουργό για την τρομοκρατική επίθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το γάντι και απαντάει ότι η βομβιστική επίθεση καταδικάστηκε μεν
από την κυβέρνηση, αλλά ο ιδιοκτήτης του σταθμού άδραξε την ευκαιρία της επίθεσης για να εντείνει τη συκοφαντία, που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας.

Οι σχετική δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου, καθώς και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια. Προσθέτουμε στην ανάρτηση και την πιο ψύχραιμη πρόταση του Νίκου Φίλη για την άρση του εμπάργκο σε ΣΚΑΪ και ΕΡΤ. 


Η δήλωση του Ιωάννη Αλαφούζου: 

«Στον ΣΚΑΪ πάντα πιστεύαμε στην ελευθερία της έκφρασης και στην πολυφωνία. Πιστεύουμε μάλιστα ότι είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να υπερασπίζεται αυτής της πολυφωνίας και της ελευθερίας της έκφρασης. Δυστυχώς από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης εναντίον του ΣΚΑΪ και μια εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων εις βάρος μας. Συνεπώς πιστεύω ότι βασικός ηθικός αυτουργός για την σημερινή επίθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

ΣΥΡΙΖΑ: Συκοφαντία που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας, οι δηλώσεις Αλαφούζου. 


«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι μια εγκληματική ενέργεια, που καταδικάστηκε απερίφραστα από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους. Φαίνεται, όμως, ότι ο κ. Αλαφούζος άδραξε την ευκαιρία της επίθεσης για να εντείνει αυτό που κάνει τρία χρόνια τώρα από τα μέσα ενημέρωσης των οποίων είναι ιδιοκτήτης. Τη συκοφαντία, που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας. Με τις ανοησίες του κολλητού του κ. Γεωργιάδη, Άρη Πορτοσάλτε, περί ηθικής αυτουργίας της κυβέρνησης, τις οποίες επαναλαμβάνει ο κ. Αλαφούζος, επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αφήσουμε τους άθλιους προπαγανδιστές, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των "ηθικών αυτουργών της τρομοκρατίας" στα τηλεοπτικά τους πάνελ». 

Φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής

Νίκος Φίλης: Αρση του εμπάργκο σε ΣΚΑΪ και ΕΡΤ

Την άρση του εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ΣΚΑΪ και της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ ζήτησε από το βήμα της Βουλή ο Νίκος Φίλης, εκφράζοντας την καταδίκη του για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού και της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

«Θέλω, ως δημοσιογράφος, να εξάρω τη σημερινή αντίδραση των συναδέλφων της Καθημερινής με την εμβληματική φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και το μήνυμά τους «Στη βία απαντάμε με τη δουλειά μας» και να ζητήσω,τόσο από τη δική μου παράταξη όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, να ακούσουμε την προτροπή του Παντελή Μπουκάλα στο σημερινό εξαιρετικό χρονογράφημά του. Γράφει ο συνάδελφος Παντελής Μπουκάλας απαντώντας στους κατά φαντασίαν Νετσάγιεφ: "αυτό που θα έπρεπε να κάνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση είναι να άρουν το εμπάργκο προς τον ΣΚΑΪ και την ΕΡΤ. Σήμερα κιόλας, για να δείξουν έμπρακτα ότι σέβονται όσα κηρύσσουν περί της ελευθερίας του Τύπου". Αυτό λέει ο Παντελής Μπουκάλας και είναι βεβαίως στη δική μας αρμοδιότητα των πολιτικών κομμάτων που έχουν επιβάλει τα εμπάργκο να ξανασκεφτούν και να αποφασίσουν».


Πηγές: skai.gr , syriza.gr , kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου