22 Δεκεμβρίου 2018

Στο εξωτερικό για τις διακοπές των Χριστουγέννων;

Αυξημένες κατά 20% οι κρατήσεις των Ελλήνων για ταξίδια στο εξωτερικό την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ η ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα.

Οι Ελληνες άρχισαν και πάλι να επιλέγουν το εξωτερικό για τις διακοπές των Χριστουγέννων ξεπερνώντας σταδιακά την απροθυμία και την αδυναμία που εκδηλώθηκε κατά τα χρόνια της κρίσης, ιδίως επειδή η άνοδος των τιμών στα ξενοδοχεία πολλών περιοχών της Ελλάδας κατέστησε ανταγωνιστικούς πολλούς ξένους προορισμούς.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού FedHATTA, από τουριστικά γραφεία από όλη την Ελλάδα οι κρατήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό είναι αυξημένες πάνω από 20%, τόσο στους κλασικούς εορταστικούς προορισμούς της Ευρώπης όπως Λονδίνο, Βιέννη, Ελβετία, Ελσίνκι και Βελιγράδι όσο και στα μακρινά ταξίδια προς Κεντρική και Λατινική Αμερική, Αφρική και Αυστραλία. 
Μάλιστα αραβικές χώρες, όπως Αίγυπτος, Μαρόκο, Ιορδανία και Ντουμπάι, εμφανίζουν αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι. 


Την ίδια ώρα η ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς κυμαίνεται σε ίδια με τα περυσινά επίπεδα. «Αυτό οφείλεται στις υψηλές τιμές των παρεχομένων υπηρεσιών οι οποίες οδηγούν τους καταναλωτές να προτιμούν προορισμούς του εξωτερικού, δεδομένου ότι υπάρχουν ταξίδια στο εξωτερικό που προσφέρονται σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές», υπογραμμίζει η FedHATTA. Αγαπημένοι προορισμοί των εορτών είναι και φέτος οι κλασικοί χειμερινοί προορισμοί όπως Γιάννενα, Μετέωρα, Tζουμέρκα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Πήλιο, Αρκαδία, Παρνασσός κ.λπ.

«Βαρόμετρο των προτιμήσεων των καταναλωτών εξακολουθεί να αποτελεί η σχέση τιμής, προορισμού και παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς οι καταναλωτές δεν επιλέγουν απαραίτητα την πιο οικονομική πρόταση, αλλά εκείνη που θεωρούν ότι προσφέρει την καλύτερη αξία για τα ποσά που καταβάλλουν (value for money)», σημειώνει η FedHATTA.

Το κύριο χαρακτηριστικό της εφετινής εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της FedHATTA, κ. Λύσανδρο Τσιλίδη, είναι ότι οι κρατήσεις των διακοπών έγιναν νωρίς, ήδη από τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου με μεγάλη πληρότητα στα προσφερόμενα πακέτα. Όπως τόνισε, «το γεγονός αυτό οφείλεται στην ανακοίνωση των πακέτων από τα τουριστικά γραφεία νωρίτερα από άλλες χρονιές, στις ελκυστικές early booking τιμές αλλά και στην αλλαγή της ψυχολογίας των Ελλήνων καταναλωτών, οι οποίοι συνειδητά πλέον επιλέγουν διακοπές, επιλέγουν τουριστικό γραφείο – σύμβουλο, επιλέγουν τη σιγουριά και τη φερεγγυότητα που διασφαλίζουν τα νόμιμα τουριστικά γραφεία. Άλλωστε, οι διακοπές και τα ταξίδια δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη της εποχής μας».

Πηγές: fedhatta.gr , kathimerini.gr 

Φωτογραφίες: Δυο φωτογραφίες της ίδιας περιοχής (γύρω από το στύλο της Πανώλης - Pestsäule) στη Βιέννη, η πρώτη την περίοδο των Χριστουγέννων και η δεύτερη άλλη εποχή.

Κάποιες από τις σχετικές με Βιέννη και Ελβετία αναρτήσεις μας:
Βιέννη (Wien) – Μια περιπλάνηση στο Ring
Βιέννη τα ωραία παράξενα της πόλης
Βιέννη, μια μέρα στο Σενμπρούν (Schönbrunn)
Μια ημέρα στη Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου