23 Δεκεμβρίου 2018

Οι ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης


Από τη Deutsche Welle: 

Στρασβούργο, Γαλλία. 
Η ιστορική χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου υπάρχει από το 1570. Eίναι η παλαιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας. Κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης τουριστών. Φέτος σημαδεύτηκε από την τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και τραυματίες στο κέντρο της πόλης μόλις την περασμένη εβδομάδα. 
 
Βιέννη, Αυστρία. 
Στη Βιέννη υπάρχουν πολλές και διάσημες χριστουγεννιάτικες αγορές. Από τη χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά στο δημαρχείο μέχρι την αγορά της ιστορικής βιεννέζικης Μάρκτπλατς μπροστά από την Σοτενκίρχε. Είναι διάσημη για τις χειροποίητες κατασκευές που μπορεί κανείς να βρει εδώ σε μικροπωλητές. 


Ζάγκρεμπ, Κροατία. 
Και η Κροατία γιορτάζει δεόντως τα Χριστούγεννα. Η κεντρική πλατεία του Ζάγκρεντ κάθε χρόνο τέτοια εποχή μετατρέπεται σε έναν χριστουγεννιάτικο παράδεισο. Πολύχρωμα λαμπάκια, εντυπωσιακά στολίδια, παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και πολλές βόλτες. 

Κολμάρ, Γαλλία. 
Η μεσαιωνική πόλη της Αλσατίας αποπνέει όλη τη χρονιά μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Ειδικά τα Χριστούγεννα όμως είναι μαγική. Στη φωτογραφία η Πλατεία της Ιωάννας της Λοραίνης, σήμα κατατεθέν της πόλης. Η μικρή γαλλική πόλη ενδείκνυται για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις και είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

Κρακοβία, Πολωνία. 
Η χριστουγεννιάτικη αγορά βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης της Κρακοβίας. Μαγνήτης της χριστουγεννιάτικης αγοράς είναι ο ετήσιος διαγωνισμός φάτνης, που διοργανώνεται από το 1937 την πρώτη Πέμπτη του Δεκέμβρη. Στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Κρακοβίας ρέει επίσης άφθονη η βότκα.

Βασιλεία, Ελβετία. 
Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Βασιλείας στην πλατεία Μπαρφύσερπλατς θεωρείται η μεγαλύτερη της Ελβετίας. 180 σπιτάκια έχουν στηθεί το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο. Στους πάγκους μπορεί να βρει κανείς από ξύλινα παιδικά παιχνίδια μέχρι βίγκαν προϊόντα διατροφής.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία. 
Πολλά από τα στοιχεία των γερμανικών χριστουγεννιάτικων αγορών έχουν υιοθετηθεί και από την επονομαζόμενη Winter Wonderland στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου. Το διάσημο γερμανικό μπράτβουρστ χορταίνει τους επισκέπτες, ενώ ο τροχός, το τρενάκι και η πίστα του πάγου συμπληρώνουν το παζλ της ψυχαγωγίας.

Γκέτεμποργκ, Σουηδία. 
Η χριστουγεννιάτικη αγορά "Jul pa Liseberg" στο Γκέτεμποργκ είναι η μεγαλύτερη της Σουηδίας και ξεχωρίζει για την ομορφιά της. Για να φωταγωγηθούν οι ιστορικές πλατείες χρησιμοποιούνται περίπου 5 εκατομμύρια λαμπιόνια. Το Γκέτεμποργκ αποτελεί δημοφιλή χειμερινό τουριστικό προορισμό και όχι αδίκως.

Κολωνία, Γερμανία. 
Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι περνούν από τη διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά της Κολωνίας, μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό. Ωστόσο δεν είναι η μόνη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές που ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία αλλά και την ποικιλομορφία τους.


Πηγή: dw.com 

Σχετικές αναρτήσεις:
Βιέννη (Wien) – Μια περιπλάνηση στο Ring
Στη Βασιλεία (Basel) και πάλι
Βιέννη τα ωραία παράξενα της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου