24 Δεκεμβρίου 2018

Δ. Παπαδημούλης: Ο Χριστός γεννήθηκε σε φάτνη από γονείς πρόσφυγες!

Μέρα που είναι, παραμονή Χριστουγέννων, ήταν να το ακούσουμε και αυτό: «Ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε σε φάτνη, από γονείς πρόσφυγες, που έφυγαν για να κρυφτούν από τους Ρωμαίους κατακτητές και περιστοιχισμένος, από Άραβες και Εβραίους»! Το είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε και σχετική ανάρτηση στο twitter. Στη συνέχεια μια βιβλική αφήγηση της γέννησης του Χριστού, η ανάρτηση Παπαδημούλη στο twitter και κάποια σχόλια στην ίδια ανάρτηση: 

Βιβλική αφήγηση της γέννησης του Χριστού
από τη Βικιπαίδεια

Εκ των τεσσάρων Ευαγγελιστών μόνο ο Λουκάς και ο Ματθαίος αρχίζουν τις αφηγήσεις τους από τη Γέννηση του Ιησού. Οι δύο αυτές περιγραφές φέρονται να συμπληρώνουν η μία την άλλη. Ενώ πληρέστερη φέρεται του Λουκά. Από τον συνδυασμό των παραπάνω και άλλων πηγών, το ιστορικό έχει ως εξής:

Επί Ρωμαίου Αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου και Ηγεμόνα Κυρήνιου της Συρίας , διατάχθηκε απογραφή πληθυσμού σε όλη την Αυτοκρατορία. (Λουκάς Β’ 1-3). Άγγελος Κυρίου επισκέφθηκε τον Ιωσήφ και τον ενημέρωσε για την Θεία Γέννηση του Θεανθρώπου εκ της Παρθένου Μαρίας (Ματθαίος Α’ 20). Τότε ο Ιωσήφ παρέλαβε την Μαρία και από την Ναζαρέτ ήλθαν στη Βηθλεέμ (της Ιουδαίας) που Βασιλεύς της περιοχής ήταν ο Ηρώδης ο Μέγας όπου και γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός (Ματθ. Β’ 1, - Λουκ. Β’ 4-7). Άγγελος Κυρίου εμφανίζεται σε ποιμένες αγγέλλοντας το χαρμόσυνο γεγονός ενώ πλήθος αγγέλων ψάλλουν «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία» (Λουκ. Β’ 8-14). Ενώ συμβαίνουν αυτά, άστρο φωτεινό (έχει προταθεί ως εξήγηση ο Κομήτης του Χάλεϋ) εξ Ανατολής οδηγεί τρεις Μάγους προς τα Ιεροσόλυμα, που, μετά τη συνάντηση με τον Βασιλέα Ηρώδη, συνεχίζουν και φθάνουν στη Βηθλεέμ όπου μαζί με τους βοσκούς προσκυνούν τον Θεάνθρωπο προσφέροντας Χρυσόν Λίβανο και Σμύρνα. (Ματθ. Β’ 2-12).

Η ανάρτηση Παπαδημούλη στο twitter


Αφιερωμένο στους πάσης φύσεως ρατσιστές και επίκαιρο: Ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε σε φάτνη, από γονείς πρόσφυγες, που έφυγαν για να κρυφτούν από τους Ρωμαίους κατακτητές και περιστοιχισμένος, από Άραβες και Εβραίους. Χρόνια πολλά, με υγεία, δύναμη και ανθρωπιά, σε όλες και όλους!

Κάποια από τα σχόλια στην αναρτησή του στο twitter:

Αιρετικός LI 🇬🇷‏ @airetikos51
Απάντηση στο χρήστη @papadimoulis
το ότι ο Ιωσήφ και η Παναγία μετακινήθηκαν για την απογραφή και ο Θεάνθρωπος γεννήθηκε στη Βηθλεέμ ούτε που σου πέρασε απ' το μυαλό ε;;;; Ξεφτέρι σαν τον Αλ6 κι εσύ... ΦΤΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑΣΩ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ

Μαζεστίξ‏ @toixo_toixo
Απάντηση στο χρήστη @papadimoulis
Φουλ της αγραμματοσυνης 1.Ο Χριστός ηταν Εβραιος και όχι περιστοιχισμενος απο Εβραίους 2.Οι Αραβες ηρθαν αιωνες αργοτερα στην περιοχη 3.για την απογραφή μετακινηθηκαν. Οχι ως πρόσφυγες Υγ.: μονο οτι ηταν υπερ της συμφωνιας των Πρεσπων δε μας ειπες

Κώστας Κρικελης‏ @Konstan85261724
Απάντηση στο χρήστη @papadimoulis
Η απογραφή λέγεται προσφυγιά; Και το βλήμα που έχεις στον εγκέφαλο πως λέγεται; Διανόηση;

ncl 🇬🇷 🇨🇾‏ @xamolelo
Απάντηση στο χρήστη @papadimoulis
Οι γονείς του Ιησού δεν ήταν πρόσφυγες και οι γονείς του και ο ίδιος ήταν Εβραίοι. αμάν..

Άδωνις Γεωργιάδης‏ @AdonisGeorgiadi
Απάντηση στο χρήστη @papadimoulis
Αναρωτιέμαι αν έστω έχεις καταλάβει ότι ο Ιωσήφ δεν ήταν ο πατέρας του Ιησού, άρα αυτοί δεν ήταν οι γονείς του αλλά μόνον η μητέρα του και ότι ήταν Εβραίοι στην Ρωμαιοκρατούμενη Ιουδαία και εκεί τότε δεν υπήρχαν Άραβες καν! Με συγχωρείς αλλά το Δημοτικό το τελείωσες σίγουρα;

New 💔 Rebels‏ @SwtorGr
Απάντηση στο χρήστη @papadimoulis
Παπαδημουλης: Το ποιο ακριβοπληρωμένο Ανθελληνικό τρολ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυγά, καταδιωκόμενο ή καταζητούμενο μπορείς να Τον πεις τον Χριστό που ξέφυγε από τον Ηρώδη αλλά πρόσφυγα από που & ως που? Ήταν η Βηθλεέμ εκτός Ιουδαίας ή εκτός Ρωμαϊκής Επικράτειας & δεν το ξέραμε?

Division By Zeno‏ @dbyzeno
Απάντηση στο χρήστη @papadimoulis
Καλύτερα να το σβήσετε, είναι αντιχριστιανικό, εξόχως προσβλητικό και ιστορικά ανακριβές.

Takis Ant‏ @TakisAnt
Απάντηση στο χρήστη @papadimoulis
Και αν η ιστορία, όπως όλοι οι άλλοι την ξέρουμε, δεν συμφωνεί μαζί σου, τόσο το χειρότερο για την ιστορία!

Chron Kalatzo‏ @chron_kala
Απάντηση στο χρήστη @papadimoulis
Φόρος τιμής στην ημιμάθεια.

Orestis Kalogirou‏ @orestiskalogiro
Απάντηση στο χρήστη @papadimoulis
Πρέπει να το κατεβάσετε, σας εκθέτει ανεπανόρθωτα. Ουτε απόφοιτος δημοτικού δεν θα το έγραφε.

ReTiEgine‏ @ReTiEgine
Απάντηση στο χρήστη @papadimoulis
Μήτσο μην το σβήσεις, είναι κρίμα να χαθεί τέτοιο δείγμα της βλακείας που σε δέρνει, συν ότι μερικά σχόλια είναι αριστουργήματα.

Πηγές: twitter.com, el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου