25 Νοεμβρίου 2014

Διαμαρτυρία με σκουπίδια στο γραφείο του πρύτανη!

Αφηρημένες ...Απόψεις

Όπως συχνά πλέον συμβαίνει σε αυτό τον τόπο, έτσι και χθες μια μικρή αλλά "δυναμική" ομάδα φοιτητών κατάφερε να κλέψει την παράσταση, σοκάροντας την κοινή γνώμη.

Τριάντα περίπου φοιτητές εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη του ΕΚΠΑ και αφού ο εκπρόσωπός τους εκφώνησε ενώπιον του αντιπρύτανη (ο πρύτανης απουσίαζε) το "λόγο του", αμέσως μετά άδειασε πάνω στο γραφείο του πρύτανη μια σακούλα σκουπιδιών φωνάζοντας παράλληλα «αυτό είναι το ελληνικό Πανεπιστήμιο»! Το άθλιο παράδειγμά του ακολούθησε και μια φοιτήτρια που άδειασε στο ίδιο γραφείο μια δεύτερη σακούλα σκουπιδιών, μετατρέποντας έτσι το χώρο σε χωματερή!

Θεώρησαν ότι ζουν "ιστορικές στιγμές", έτσι λοιπόν δεν παρέλειψαν να βιντεοσκοπήσουν το μέγα γεγονός! Και πριν ο αντιπρύτανης προλάβει να αντιδράσει, προφανώς αιφνιδιασμένος από όσα συνέβαιναν, αποχώρησαν. Σε λίγο το σχετικό βίντεο είχε αναρτηθεί στο YouTube.


Αν και με την άθλια αυτή "διαμαρτυρία" τους κατάφεραν τα δίκαια ίσως αιτήματά τους να περάσουν σε δεύτερη μοίρα, ο στόχος τους είχε επιτευχθεί. Η προβολή τους στα ΜΜΕ ήταν εξασφαλισμένη.

Αν όμως εξακολουθούν να νομίζουν ότι με τις αυθαιρεσίες αυτές εκφράζουν το φοιτητικό κίνημα, απλώς απατώνται... 

Και μια προθήκη: 
Για να μη μείνουμε με την εντύπωση πως όλα τα παραπάνω δικαιώνουν τους πρυτάνεις και τους καθηγητές: 

Μόνο ένα χαρακτηριστικό σκίτσο του Πάνου Μαραγκού από το "Έθνος". 

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχώς που υπάρχει και η γελοιογραφία, που σώνει την ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή