15 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 15.8.2015

Το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) συμφωνήθηκε στο χθεσινό Eurogroup μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων. Μέχρι 86 δισ θα είναι το δάνειο της Ελλάδας και θα έχει διάρκεια τριών ετών.
Η πρώτη εκταμίευση ύψους 26 δισ θα δοθεί σε δόσεις και μόνο μετά την ολοκλήρωση και περαιτέρω προαπαιτούμενων μέχρι τον Οκτώβριο. 
Σχετική ανάρτηση:
Το τρίτο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε στο Eurogroup 


Μετά το πράσινο φως του Eurogroup η σκυτάλη της διαδικασίας έγκρισης της συμφωνίας περνά τώρα σε επτά κοινοβούλια χωρών-μελών της ευρωζώνης, τα οποία πρέπει να επικυρώσουν τη συμφωνία Ελλάδας-δανειστών. Την Τετάρτη θα γίνει η ψηφοφορία στη γερμανική βουλή για το τρίτο πρόγραμμα. Θεωρείται δεδομένο ότι η Bundestag θα δώσει το πράσινο φως. Το ερώτημα είναι ωστόσο πόσοι συντηρητικοί βουλευτές θα ψηφίσουν κατά. 
Deutsche Welle 

«Υπάρχουν περιθώρια για επιμήκυνση...». Σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle ο Β. Σόιμπλε εμφανίζεται ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα του Eurogroup, διαπιστώνει ότι η Αθήνα ακολουθεί πλέον διαφορετική πορεία και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω «ελαφρύνσεων». 
Deutsche Welle 

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, φέρεται αποφασισμένος αμέσως μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τους εταίρους και πριν από τις 20 Αυγούστου, οπότε προβλέπεται η αποπληρωμή δόσης προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να υποβάλει αίτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή
kathimerini.gr 

Για «οριστικοποίηση ενός ρήγματος» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο υπουργος επικράτειας Νίκος Παππας με συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Il Manifesto. Επισημαίνει ωστόσο «εμείς θα δουλέψουμε μέχρι τελευταία στιγμή για να αποτρέψουμε αυτό το ρήγμα.»
skai.gr


Ιταλία: Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο - Τουλάχιστον 40 μετανάστες νεκροί. Οι μετανάστες φαίνεται ότι πέθαναν από ασφυξία στο αμπάρι του πλοίου... Τουλάχιστον 40 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα πλοίο στην Μεσόγειο βρέθηκαν σήμερα Σάββατο νεκροί, ενώ 300 διασώθηκαν σύμφωνα με Ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Οι μετανάστες φαίνεται ότι πέθαναν από ασφυξία στο αμπάρι του πλοίου...
skai.gr

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, και με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και χιλιάδων προσκηνυτών, γιορτάζεται σήμερα στην Τήνο η Κοίμηση της Θεοτόκου και η 75η επέτειος του τορπιλισμού της Έλλης. 
kathimerini.gr 


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου