13 Απριλίου 2013

Σε Ρώσο μεγιστάνα ο Σκορπιός του Ωνάση

Στo Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπoλόβλεφ πέρασαν πλέον ουσιαστικά ο Σκορπιός και η νησίδα Σπάρτη της Αθηνάς Ωνάση, αφού ο όμιλος στον οποίο ανήκουν αγοράστηκε από εταιρεία συμφερόντων της θυγατέρας του Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο "tanea.gr".

Η Ριμπολόβλεβα δηλώνει «ιδιαίτερα ευτυχής» και, όπως λέει, θεωρεί την εξαγορά «μια μακροχρόνια επένδυση», ενώ βλέπει «σημαντικές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών, με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών». Γνωρίζει επίσης την ιστορία του Σκορπιού, τη σημασία του για την οικογένεια Ωνάση και δεσμεύεται να σεβαστεί την κληρονομιά του. Με βάση τη συμφωνία, οι πρώην ιδιοκτήτες θα έχουν πρόσβαση στα μέρη του νησιού που συνδέονται με την οικογένειά τους.

Ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπoλόβλεφ, έχει προσωπική περιουσία 9 δισ. δολάρια που τον κάνει τον 119ο πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο. Διετέλεσε μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου (με ποσοστό 9,7%), έχει ενδιαφερθεί να αποκτήσει ελληνικές τράπεζες και δεν φαίνεται να φοβάται την κρίση – παρά το γεγονός ότι, όπως φημολογείται, έχασε πολλά από το κούρεμα των καταθέσεων στη Μεγαλόνησο. Θεωρείται "φιλάνθρωπος", έχει τεράστια ακίνητη περιουσία, ενώ το 2011 αγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα "Μονακό", της οποίας είναι πρόεδρος.

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι μόνο 46 ετών, ανήκει όμως στη γενιά των πιο γνωστών Ρώσων μεγιστάνων που εκμεταλλεύτηκαν το κύμα ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα τους αποκτώντας εταιρείες-κολοσσούς. Ξεκίνησε σπουδάζοντας γιατρός, αλλά στη συνέχεια στράφηκε στα οικονομικά και στα χρηματιστήρια. Εχει δύο κόρες, την Εκατερίνα (23 χρονών που έχει σπουδάσει Τέχνη στο Χάρβαρντ) και την Αννα, που συναγωνίζονται σε φήμη τον πατέρα τους.

Όλα δείχνουν, πως ο πετυχημένος στις μπίζνες Ριμπολόβλεφ, αγοράζοντας το Σκορπιο, πήρε τη σωστή απόφαση.

___________________
Πηγή: http://www.tanea.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου