16 Ιανουαρίου 2019

Γ. Γραμματικάκης: Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει στάση το Ποτάμι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική απόφαση, χαρακτήρισε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, τη στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης, δηλώνοντας επίσης ότι το Ποτάμι, από τη πρώτη στιγμή, είχε ταχθεί υπέρ της συμφωνίας και δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτή τη στιγμή να αλλάξει στάση. «Αντίθετα» όπως ισχυρίστηκε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού «υπάρχουν λόγοι οι οποίοι επιτείνουν την ψήφιση της συμφωνίας».

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο κ. Γραμματικάκης, τόσο ο ίδιος όσο και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος «λέμε, και εν γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ψηφιστεί και μάλιστα θα έλεγα με ενθουσιασμό, διότι λύνει ένα πρόβλημα του παρελθόντος, πολύ μεγάλο, και ανοίγει καλύτερες προοπτικές και για το μέλλον και για τις δύο χώρες».

Ο κ. Γραμματικάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα επικρατήσει μια πιο νηφάλια σκέψη» καθώς, όπως είπε, «το Ποτάμι από παλιά είχε τη θέση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και όσο και αν έχει εσωτερικές αναταράξεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει στάση».

Σύμφωνα με τον κ. Γραμματικάκη «η θέση του Ποταμιού από παλιά ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών» και, όπως είπε, «δεν θεωρώ ότι εσωτερικές αναταράξεις που με λυπούν και λυπούν και όλο τον προοδευτικό κόσμο, είναι ικανές να του αλλάξουν την πορεία».

Ερωτηθείς εάν η αποχή είναι λύση, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού δήλωσε: «Για μένα ούτε η αποχή θα ήταν λύση για αυτά τα θέματα, τα μεγάλα τα εθνικά που εκκρεμούν, μάλιστα, τόσες δεκαετίες – πρέπει να έχει κανείς το θάρρος της γνώμης του. Δεν κατηγορώ κανέναν που δεν έχει αυτή τη θέση ότι δεν είναι πατριώτης όπως μας κατηγορούν άλλοι. Ο πατριωτισμός είναι μια πολύ γενικότερη και πολύ βαθιά έννοια και εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή ο πραγματικός πατριωτισμός είναι να λήξεις αυτή η εκκρεμότητα με τη γείτονα χώρα».

Τέλος, ο κ. Γραμματικάκης είπε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Σταύρο Θεοδωράκη και του είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει στάση το Ποτάμι σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Να σημειώσουμε όμως ότι ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 είπε κάτι διαφορετικό: «Υπάρχουν δύο σκέψεις: η μία είναι να καταψηφίσουμε και οι πέντε τη Συμφωνία και η άλλη να απέχουμε ως κόμμα από την ψηφοφορία» είπε. Παράλληλα ο κ. Αμυράς κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να πάει στη Συμφωνία με τους 151 βουλευτές που έχει για την ψήφο εμπιστοσύνης».

Πηγή: topotami.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου