19 Ιανουαρίου 2019

Ο Μπιλ Γκέιτς στην ουρά για ένα χάμπουργκερ!

Viral έχει γίνει στο social media μία φωτογραφία του Μπιλ Γκέιτς, του σινιδρυτή και πρώην προέδρου της Microsoft, να περιμένει στην ουρά μπεργκεράδικου στο Σιάτλ, μαζί με άλλους απλούς πολίτες για να αγοράσει χάμπουργκερ και αναψυκτικό.

Με περιουσία που ξεπερνά τα 95,5 δισ. δολάρια, ο 63χρονος Γκέιτς ντυμένος κάζουαλ περίμενε υπομονετικά στο κρύο με τα χέρια στην τσέπες, μέχρι να έρθει η σειρά του, στο Dick's Drive-In. 

Την φωτογραφία κοινοποίησε την Τετάρτη στο Facebook ένας πρώην υπάλληλος της Microsoft και έχει συγκεντρώσει πάνω από 15,000 likes και 12,000 shares.

«Όταν έχεις σχεδόν 100 δισ., διευθύνεις τον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό οργανισμό στον κόσμο αλλά στέκεσαι στην ουρά για ένα μπέργκερ, πατάτες και αναψυκτικό σαν όλους εμάς… Έτσι φέρονται οι πραγματικοί πλούσιοι άνθρωποι, σε αντίθεση με τον φιγουρατζή με το χρυσό κάλυμμα τουαλέτας στον Λευκό Οίκο», έγραψε ο Mike Galos στην ανάρτησή του. 

When you're worth about $100,000,000,000, run the largest charity in the history of the world and stand in line for a burger, fries and Coke at Dick's like the rest of us...
THIS is how real rich people behave unlike the gold toilet seat wannabe poser in the White House.


Η Microsoft προσφέρει 500 εκατ. δολ. για ανέγερση κατοικιών στο Σιάτλ

Πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια θα χορηγήσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια η αμερικανική Microsoft για την κατασκευή σπιτιών στο Σιάτλ, που θα είναι προσιτά σε άτομα με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα. Ο κολοσσός υψηλής τεχνολογίας, όπως και άλλοι του κλάδου με έδρα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ευθύνεται για την κατακόρυφη αύξηση του κόστους στέγασης στην περιοχή. Τα τελευταία οκτώ χρόνια τα ενοίκια στο Σιάτλ σχεδόν διπλασιάστηκαν, όπως αναφέρει η The New York Times. Η προσπάθεια της Microsoft πρόκειται να βοηθήσει όχι μόνο τους δικούς της εργαζομένους, αλλά και γενικότερα τους κατοίκους του Σιάτλ, που δυσκολεύονται να βρουν σπίτι. 

Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία θα διαθέσει 250 εκατ. δολάρια για την κατασκευή των κατοικιών, όπως αναφέρει το CNBC. Επιπλέον, θα δώσει στις κατασκευαστικές εταιρείες δάνεια ύψους 225 εκατ. δολαρίων με επιτόκια χαμηλότερα της αγοράς. Τα υπόλοιπα 25 εκατ. δολ. από το σύνολο των 500 εκατ. δολ. θα δοθούν ως δωρεά σε τοπικούς οργανισμούς αστέγων, που προσφέρουν εκτός άλλων νομικές υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν τη διαδικασία έξωσης. Με τον επιμερισμό των χρημάτων σε τρεις διαφορετικούς αποδέκτες, η Microsoft σκοπεύει όχι μόνο να προωθήσει την κατασκευή των κατοικιών, αλλά και να διασφαλίσει τη συντήρησή τους στο μέλλον.

Η Microsoft ισχυρίστηκε πως ενδιαφέρεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, εφόσον φέρει και ευθύνη για τη δημιουργία του. 


Πηγές: facebook.com, kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου