25 Ιανουαρίου 2019

4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ που δεν ήταν αριστερή παρένθεση!

Πέρασαν 4 χρόνια από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, τότε που πολλοί μιλάγανε για μια "αριστερή παρένθεση". Όμως, όπως εύστοχα μας παρουσιάζει στο σκίτσο του ο Πέτρος Ζερβός (στην Εφημερίδα Συντακτών) ούτε παρένθεση ήταν, ούτε πολύ περισσότερο αριστερή.

Αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ούτε το μνημόνιο σκίστηκε, ούτε η τρόικα έφυγε, ούτε το "επαχθές χρέος" διαγράφηκε. Ακολούθησε ένα εξάμηνο "σκληρής διαπραγμάτευσης" με τους δανειστές, που η "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνησή μας ανέθεσε στον αξέχαστο Γιάνη Βαρουφάκη, με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα στα πρόθυρα της άτακτης χρεωκοπίας και του Grexit. Εφαρμότηκαν τότε τα capital controls (που κατά ένα μέρος εξακολουθούν να ισχύουν), και αποφασίστηκε η άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το "Όχι" του οποίου έγινε την επόμενη μέρα "Ναι" από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και η μεγάλη "κωλοτούμπα" έγινε με την υπογραφή του 3ου και σκληρότερου από όλα μνημονίου. Αυτό, που 4 χρόνια πριν πολλοί είχαν πιστέψει, ότι "η ελπίδα έρχεται", ποτέ δεν ήρθε. Απλά ήρθαν 4 χαμένα χρόνια...

'Ομως, ας θυμηθούμε τα αποτελέσματα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015:
ΣΥΡΙΖΑ: ποσοστό 36,34% και 149 έδρες
Νέα Δημοκρατία: ποσοστό 27,81% και 76 έδρες
Χρυσή Αυγή: ποσοστό 6,28% και 17 έδρες
Το Ποτάμι: ποσοστό 6,05% και 17 έδρες
ΚΚΕ: ποσοστό 5,47% και 15 έδρες
ΑΝΕΛ: ποσοστό 4,75% και 13 έδρες
ΠΑΣΟΚ: ποσοστό 4,68% και 13 έδρες

Σήμερα, 4 ακριβώς χρόνια μετά, στις 25 Ιανουαρίου 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε στην ελληνική Βουλή τη "Συμφωνία των Πρεσπών" και επικύρωσε την ονομασία της γείτονος χώρας ως "Βόρεια Μακεδονία", κάτι που σφόδρα επιθυμούσαν και επεδίωκαν τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας όσο και Αμερικανοί σύμμαχοί μας.

4 χρόνια λοιπόν, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ούτε παρένθεση, ούτε αριστερή!

Takis Ant / afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου