30 Ιανουαρίου 2019

Τσίπρας: Ακροδεξιοί λαϊκιστές και μη σκεπτόμενοι όσοι διαδηλώνουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ως «ακροδεξιούς λαϊκιστές» περιγράφει τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ, ενώ χαρακτηρίζει ως μη σκεπτόμενους όσους αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας «τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά o διάλογος Τσίπρα - Μακρόν:

Αλέξης Τσίπρας: «Ήταν δύσκολα. Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της συμφωνίας».
Εμανουέλ Μακρόν: «Πόσοι συμμετείχαν;».
Αλέξης Τσίπρας: «Στις τελευταίες διαδηλώσεις ήταν περίπου 70.000. Όχι 17, 70. Δεν ήταν τόσο ογκώδες».
Εμανουέλ Μακρόν: «Η πλειοψηφία των ανθρώπων ήταν υπέρ;».
Αλέξης Τσίπρας: «Ναι, νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους».
Τζόζεφ Μουσκάτ (πρωθυπουργός Μάλτας): «Φαινόταν δύσκολο απ' έξω».
Αλέξης Τσίπρας: «Φανταστείτε από μέσα. Γι' αυτό ήταν σημαντικό».
Τζόζεφ Μουσκάτ: «Εξασφαλίσατε τη θέση σας στην Ιστορία». 

Με άλλα λόγια ο κ. Τσίπρας μπορεί να αναγνωρίζει σε κάποιον το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, αλλά όταν αυτός διαφωνεί μαζί του δεν είναι παρά ένας "μη σκεπτόμενος ακροδεξιός λαϊκιστής!

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό 

«Χθες ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες. Χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το έκανε, δε, με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες. Στον κ. Ζάεφ όμως που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει» 
πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης

Πηγές: Με στοιχεία από iefimerida.gr , kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου