31 Ιανουαρίου 2019

Ιανουάριος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Ιανουαρίου από την ελληνική επικαιρότητα που ξεχωρίσαμε. Το διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου, η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Τσίπρα και η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή ήταν το θέματα που κυριάρχησαν τον πρώτο μήνα του χρόνου. Εδώ, σε σκίτσα
(με χρονολογική σειρά), από τη σκοπία των γελοιογράφων:

Επάνω αριστερά σ
κίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος" (5.1.2019). Το 2018 έφυγε μαζί με το 3ο μνημόνιο. Όμως τα επώδυνα μέτρα, που μας έκανε δώρο, έμειναν! 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή". Η υποδοχή Μέρκελ από έναν Τσίπρα κολημένο στην "καρέκλα" του! Στην Αθήνα βρέθηκε στις 10 και 11 Ιανουαρίου η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ για διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.Τεσσεράμισι χρόνια μετά την τελευταία της επίσκεψη, από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης την υποδεχόταν με το σύνθημα «Go back» κυρία Μερκελ και συλλαλητήρια:

Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (14.1.2019). "Χωρίσαμε με τον Καμμένο" λέει ο Τσίπρας, αλλά του άφησε τους αναγκαίους για την ψήφο εμπιστοσύνης βουλευτές! Σκηνοθετημένο το «διαζύγιο» Τσίπρα - Καμμένου λέει η αντιπολίτευση: 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (15.1.2019). "Δεμένους" τους έχει τους 6 ψήφους που λείπουν από το ΣΥΡΙΖΑ (για να συμπληρώσει τους 151) ο "κυνικός" Αλέξης Τσίπρας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση (Σπ.Δανέλλης, Κ.Ζουράρις, Β.Κόκκαλης, Κ.Παπακώστα, Ε.Κουντουρά, Θ.Παπαχριστόπουλος). Εξάλλου είναι και "κυνόφιλος"!

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (17.1.2019). Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοινώνει το σκόρ του παιχνιδιού "παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση". Πιο πολύτιμος παίχτης (σημείωσε το 151ο ναι) ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης!

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή". Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα στις 20.1.2018. Όμως, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν μπορεσε να παρευρεθεί. Τον πήρε το ... υπερταμείο (!)

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφημερίδα Συντακτών" (21.1.2019) Οταν ένας λαος ξεσηκώνεται όχι γιατί του κλέψανε τη χώρα του, αλλά για το όνομα μιας διπλανής (συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα στις 20.1.2018):

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή". «Μάχη» στις 24.1.2019 στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ειδικά μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη. Ποιός νίκησε; Ο Ζάεφ! 

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφημερίδα Συντακτών". 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015: 

Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα" (28.1.2019). Μετά τους ΑΝΕΛ, το επόμενο "βόδι" από τους πρόθυμους! Στο σκίτσο τις αγελάδες τις αρμέγει ο Αλέξης Τσίπρας! 

Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία της Ημέρας".

afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Νοέμβριος 2018: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου