16 Ιανουαρίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 16.1.2019

"Κυβέρνηση-κουρελού" χαρακτήρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, χθες στη Βουλή, την κυβέρνηση Τσίπρα. 
Το σκίτσο, με τον Αλ. Τσίπρα να παρουσιάζει στη Βουλή μια "κουρελού", είναι του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

Και το σχετικό ρεπορτάζ, από το in.gr, στη συνέχεια:

Μητσοτάκης: Κυβέρνηση-κουρελού ο όρος που εξάγετε μετά την κωλοτούμπα 
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συζήτησης την Τρίτη για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
«Ο τίτλος της συνεδρίασης είναι τυπικός. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας παράστασης στην πλάτη του ελληνικού λαού. Μιας παράστασης που σκοπό έχει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, να κυρωθεί η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, και να διατηρηθεί ως κοινοβουλευτική ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ προκειμένου να διατηρήσει τα σχετικά προνόμια ο αρχηγός του», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:
«Πρόκειται για μια θλιβερή συναλλαγή. Ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του, τους οποίους δεν διαγράφει προκειμένου να παραμείνει αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας και από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας κρατά στην κυβέρνηση στελέχη των ΑΝΕΛ»... «Η έξοδος είναι εικονική και οι συσχετισμοί προσυμφωνημένοι. Τι έξοδος είναι αυτή όταν 4 από τους 7 βουλευτές του συνεχίζουν να σας στηρίζουν κ. Τσίπρα; Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν χώρισαν, συγχωνεύτηκαν»...
Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε δριμεία κριτική στους πρόθυμους να στηρίξουν την κυβέρνηση βουλευτές άλλων κομμάτων λέγοντας: «Αλλά η φαρσοκωμωδία της συναλλαγής απαιτεί και κομπάρσους. Μιλάω για βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν και αλλιώς συνεχίζουν. Πρόθυμοι να μετατραπούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που, αφού κουρέλιασε την οικονομία, είναι έτοιμη να κουρελιάσει τους θεσμούς. Βουλευτές που χαρακτήριζαν τον κ. Τσίπρα ως τον πιο διεφθαρμένο της μεταπολίτευσης. Και τώρα δεν ντρέπονται. Αλλά ποιος έχασε την ντροπή του για να την βρείτε εσείς;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Κυβέρνηση-κουρελού, αυτός είναι ο νέος όρος που εξάγει ο κ. Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα» τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσβάλλει με κάθε τρόπο τη δημόσια ζωή»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου