15 Ιανουαρίου 2019

Όταν την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο Δανέλλης!

Λίγα λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει την ομιλία του στην εκδήλωση για τη "Συμφωνία των Πρεσπών" στο Μέγαρο Μουσικής, πριν από δυο μέρες, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, έφτασε στην αίθουσα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Τότε, ο κ. Δανέλλης σταμάτησε και αφού τον ευχαρίστησε για την «τιμητική», όπως είπε, πρόσκληση, τόνισε ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μία «εξαιρετική ημέρα, μια ηλιόλουστη ημέρα και αυτό δεν είναι τυχαίο», αναφερόμενος έμμεσα στην αποχώρηση μέρους των ΑΝΕΛ από την  κυβέρνηση. Εξάλλου ο ίδιος, όπως προφανώς είχε συμφωνηθεί, θα της παρείχε την κρίσιμη στιγμή την αναγκαία στήριξη! 

Φαντάστηκε ίσως ότι έτσι θα σταθεί δίπλα στα πρόσωπα που γράφουν ιστορία. «Τα πρόσωπα γράφουν ιστορία και ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ζόραν Ζάεφ, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ γράφονται στην ιστορία» είπε ο κ. Δανέλλης στην ίδια εκδήλωση.

Στην εκδήλωση για τη "Συμφωνία των Πρεσπών" στο Μέγαρο Μουσικής

Η θετική ψήφος που αναμένεται να δώσει αύριο στην Βουλή, αμέσως μετά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, θα είναι άραγε η 151η; Αν αυτό συμβεί, τότε και ο πρώην πλέον βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, θα γραφεί και αυτός στην ιστορία! Γιατί αυτός θα είναι εκείνος που θα έχει κρατήσει όρθια την «κυβέρνηση-κουρελού» (όπως την χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση) του Τσίπρα! Όσο για το χρώμα που θα έχουν τα γράμματα που θα τον γράψουν στην ιστορία, αυτό λίγο φαίνεται να ενδιαφέρει τον κ. Δανέλλη που έχει συνηθίσει κάθε τόσο να αλλάζει κόμματα και αποχρώσεις!

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε: «Ζητώ την εμπιστοσύνη της Βουλής για την κυβέρνηση που έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια, την έβγαλε από την κρίση» και όχι, όπως υποστηρίζει ο κ. Δανέλλης, για την κυβέρνηση που θα περάσει την συμφωνία των Πρεσπών. Και η εμπιστοσύνη θα δοθεί για όλα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του. Για την χώρα που ανέλαβε στα πρόθυρα καταστροφής και την έσωσε: «η Ελλάδα του 2019 είναι μια άλλη χώρα, από τη σκιά του εαυτού της που παραλάβαμε το 2015, μετά την πενταετή καταστροφή που προκαλέσατε» είπε 
ο κ. Τσίπρας. Να θυμίσουμε ότι κατά την κρίσιμη εκείνη πενταετία 2009-2014 ο κ. Δανέλλης ήταν Ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ. Αποδέχεται, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, ότι συμμετείχε και ο ίδιος, από εξέχουσα θέση, στην «καταστροφή»; 

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ζήτησε την εμπιστοσύνη της Βουλής και για το αφήγημα του 2015, ακόμη και για το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο, εκείνο της λεγόμενης «σκληρής διαπραγμάτευσης» της «πρώτης φοράς αριστεράς» κυβέρνησης. Και ο κ. Δανέλλης, που την τελευταία τετραετία εκλεχτηκε βουλευτής με "το Ποτάμι" είναι πρόθυμος να την δώσει!

Όλα αυτά (και πολλά ακόμη), σίγουρα τ
α έχει υπόψη του ο κ. Δανέλλης, αλλά προφανώς τα θεωρεί ασήμαντα...

afirimeno.com

Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου