26 Ιανουαρίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 26.1.2019

Εδώ καράβια χάνονται, ο κόσμος διαδηλώνει στους δρόμους και εκείνοι, Τσίπρας και Ζάεφ, θέτουν υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης. 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

Το ρεπορτάζ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019 προτείνουν τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, οι ηγέτες των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών, των Πράσινων και της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν, Σκα Κέλερ και Γκάμπι Τσίμερ αντίστοιχα, με κοινή δήλωσή τους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακορείο Ειδήσεων.
Οι τρεις ηγέτες τονίζουν ότι «η συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ τερματίζει μια μακρόχρονη διαμάχη και φέρνει σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια».
Σημειώνουν μάλιστα ότι η συμφωνία των Πρεσπών, που επικυρώθηκε από τη Βουλή της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, «αποτελεί επίσης πρότυπο για την ειρηνική επίλυση των διεθνών προβλημάτων μέσω διαλόγου και αμοιβαίων συμβιβασμών. Οι πρωθυπουργοί Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας είχαν το πολιτικό θάρρος να προχωρήσουν στη συμφωνία παρά την εθνικιστική αντιπολίτευση».
Και προσθέτουν «για όλους αυτούς τους λόγους, υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία της Νομπελίστριας Wided Bouchamaoui για να δοθεί στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2019».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου