28 Ιανουαρίου 2019

Μίκης Θεοδωράκης: Τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση

Με αφορμή την κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από την ελληνική Βουλή, «τυφλό όργανο» του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει την ελληνική κυβέρνηση ο Μίκης Θεοδωράκης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στα «Νέα», δηλώνοντας ότι τον «καταθλίβει» να βλέπει «ένα μέρος από τους απόγονους των συντρόφων και των συναγωνιστών» του «να δέχονται να γίνει η χώρα μας βάση για την εξόντωση της Ρωσίας».

Ο μουσικοσυνθέτης βάλλει κατά των ΗΠΑ και ειδικότερα κατά του αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας, Τζ. Πάιατ, που τον χαρακτηρίζει ανώτερο του Πιουριφόι: «Γιατί κατάφερε να αναστατώσει μια χώρα και να διαιρέσει έναν Λαό μόνο και μόνο για να μπορέσει να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ! Πρόκειται φυσικά για μια λεπτομέρεια μέσα στον μεγάλο χάρτη της συνολικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ με τους γνωστούς του επιθετικούς του στόχους αλλά και τον κυρίαρχο στόχο αυτής της περιόδου, δηλαδή τη Ρωσία. Ειδικά λόγω της ιδιαιτερότητας της τουρκικής πολιτικής, το μεγάλο βάρος των νατοϊκών σχεδιασμών μεταφέρεται στη χώρα μας με την άνευ όρων συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης και στις τρεις χώρες των λεγομένων Δυτικών Βαλκανίων, δηλαδή στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο και στα Σκόπια».

Παράλληλα, ο Μίκης Θεοδωράκης, εκφράζει την ανησυχία του για την «βιασύνη με την οποία, μεταξύ άλλων, επέλεξαν αυτόν τον "άτσαλο" και προκλητικό τρόπο για να υποχρεώσουν την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να ασχολείται ουσιαστικά με το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, την οικονομία, για να αφιερωθεί στη δημιουργία μιας αληθινής θύελλας γύρω από το "Σκοπιανό" προκειμένου να κρύψει από τον Λαό τον αληθινό λόγο όλης αυτής της ολέθριας σκηνοθεσίας. Δηλαδή, την εντολή του κυρίου Πάιατ να αναγνωρίσει όπως όπως τα Σκόπια με ονομασία που να περιέχει τη λέξη "Μακεδονία" προκειμένου το μακρύ χέρι του ΝΑΤΟ να μεταφέρει τα Σκόπια με μια κίνηση ματ επάνω στη σκακιέρα της επιθετικής του προετοιμασίας και να τα μεταβάλει σε μια επιπλέον βάση στα σκοτεινά του σχέδια». 

Αναλογιζόμενος, ο μουσικοσυνθέτης, όλα αυτά ομολογεί ότι «με καταθλίβει το να βλέπω ένα μέρος από τους απογόνους των συντρόφων και των συναγωνιστών μου να δέχονται να γίνεται η χώρα μας βάση για την εξόντωση της Ρωσίας. Και επί πλέον να βοηθούν να καταστούν τα Σκόπια βάση θανάτου για την εξόντωση του ρωσικού λαού».

Τέλος, ο Μίκης Θεοδωράκης, χαρακτηρίζει την ελληνική κυβέρνηση σε "
τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ" που δεν προχώρησε σε Δημοψήφισμα για το το "Μακεδονικό": «Αλλωστε θα το γνωρίζουν ασφαλώς κι αυτοί ότι η σημερινή κυβέρνηση που μεταβλήθηκε σε τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, γι' αυτό και δεν προχώρησε σε Δημοψήφισμα» αναφέρει. 

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου