12 Ιανουαρίου 2019

Με σοβαρές απουσίες το Φόρουμ στο ειδυλλιακό Νταβός φέτος

Κάθε χρόνο στο Νταβός της Ελβετίας συγκεντρώνεται η οικονομική και πολιτική αφρόκρεμα του πλανήτη για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Ωστόσο, φέτος θα απουσιάζει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και κατά πάσα πιθανότητα και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Εκείνες τις ημέρες, το ειδυλλιακό χειμερινό θέρετρο στις ελβετικές Άλπεις με τους 11.000 κατοίκους κινείται σε ρυθμούς διαφορετικούς από την καθημερινότητά του, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Φέτος, το Φόρουμ Θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 25 Ιανουαρίου και ήδη στο Νταβός τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς, αν και το πυκνό χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει εδώ και τρεις ημέρες την κεντρική Ευρώπη. Φορτηγά, εργάτες και υπάλληλοι του δήμου δουλεύουν πυρετωδώς στο συνεδριακό κέντρο και το ξενοδοχείο Bevedere, ώστε όλα να είναι έτοιμα για το ετήσιο ραντεβού. 

Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς στο Ναβός

Ο Μακρόν δεν θα συμμετάσχει στο Φόρουμ του Νταβός

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν θα συμμετάσχει στο φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία, που συγκεντρώνει την αφροκρεμα της παγκόσμιας οικονομίας, ανέφερε σήμερα η γαλλική προεδρία. Μπορεί ο αρχηγός του κράτους να εκφώνησε μια μακρά ομιλία στο Φόρουμ του Νταβός πέρυσι, ωστόσο οι πρόεδροι της Γαλλίας δεν συμμετέχουν συστηματικά σε αυτό το ραντεβού στην Ελβετία. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν θα πάει στο Νταβός «λόγω βεβαρυμένου προγράμματος», ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων. Μια επιλογή που σχετίζεται επίσης με την κρίση των «κίτρινων γιλέκων», η οποία ανέδειξε την ανάγκη αναζωογόνησης των φτωχών περιφερειών. 

Πυκνό χιόνι φέτος στο Νταβός

Απών ο Τραμπ από το φόρουμ του Νταβός; 

Απών από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία θα είναι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εφόσον δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα της διακοπής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους. 

Σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος παραμένει στον κατάλογο των προσκεκλημένων, καθώς ελπίζει το αδιέξοδο να έχει αρθεί, με τους Δημοκρατικούς να αποδέχονται το αίτημά του για χρηματοδότηση του τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό. 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Τραμπ απειλεί με το ενδεχόμενο να κηρύξει τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εφόσον το Κογκρέσο δεν ικανοποιήσει το αίτημά του για χρηματοδότηση του τείχους. Οι περισσότερες υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης παρέμεναν χθες εκτός λειτουργίας για εικοστή συνεχόμενη ημέρα. 

Πηγή:kathimerini.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου