1 Μαΐου 2019

Αλέξη, «Κάν' το όπως ο Πέδρο Σάντσεθ»!

Ξεχνώντας, ο Αλέξης Τσίπρας, το μέχρι χθες αδελφό κόμμα των αποτυχημένων Podemos, τώρα στρέφεται προς τον νικητή των εκλογών στην Ισπανία, τον Πέδρο Σάντσεθ και τους Σοσιαλιστές και πανηγυρίζει για την επιτυχία τους. 

Ήταν χαρακτηριστικός ο τίτλος «Κάντο όπως ο Πέδρο Σάντσεθ» της συμπολιτευόμενες εφημερίδες "Έθνος", την επαύριο των εκλογών στην Ισπανία, για τη γραμμή που θέλει να περάσει πάση θυσία το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των εκλογών στη χώρα μας. 

Όσο αστεία και αν είναι η γράμμη αυτή,
βολεύει μια χαρά την προσπάθεια που κάνουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τη μετατροπή του σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, μέσα από την λεγόμενη «Προοδευτική Συμμαχία», με την άλωση του Κινήματος Αλλαγής, και την μετατόπισή του στον "σοσιαλδημοκρατικό" χώρο.

Τι και αν η τακτική αυτή απαιτεί να ακρωτηριάσει ο Αλέξης το όποιο «αριστερό» μέλος του έχει απομείνει. Ευελπιστεί ότι έτσι θα καταφέρει να παραμείνει πρωθυπουργός και μετά τις εθνικές εκλογές που πλησιάζουν και αυτό του φτάνει, ικανοποιεί τις φιλοδοξίες του. Έστω και σαν ...Αλέξης Σάντσεθ! 

Του φτάνει ότι έτσι "θα σώσει" την χώρα μας από την κακιά δεξιά, τη ΝΔ που την ταυτίζει με το αντίστοιχο Λαϊκό ισπανικό κόμμα, ξεχνώντας ότι μέχρι λίγους μήνες πριν και για τέσσερα ολόκληρα χρόνια ο ίδιος συγκυβερνούσε με τους ΑΝΕΛ, τη δεξιά πτέρυγα της Δεξιάς!  Αλλά αυτά είναι τώρα πια ...ασήμαντες λεπτομέριες! Ο Αλέξης κοιτάζει το μέλλον!


Εξάλλου ο τακτικισμός είναι το μεγάλο του "ατού"!  Μπορεί και μεταλάσσεται, ξέρει να μεταμφιέζεται... Έτσι τουλάχιστον δείχνει να πιστεύει. 

Αμέσως μετά τη θριαμβολογία Τσίπρα για το "μήνυμα ελπίδας" απο την νίκη του Πέδρο Σάντσεθ στην Ισπανία, ο πρώην "σύντροφός" του, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που τον ξέρει "απο μέσα", σχολίασε: «Αποτελούν εμπαιγμό και μεγάλη υποκρισία οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος εμφανιζόμενος ως πιο ακραίος και από τους πιο δεξιούς και αντιδραστικούς σοσιαλδημοκράτες, μίλησε για "νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία", αγνοώντας την καθίζηση των Podemos και αναγορεύοντας ως δήθεν προοδευτική δύναμη το Σοσιαλ-φιλελεύθερο κόμμα του Σάντσεθ». Και πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας: «Ο Αλ. Τσίπρας, αφού με τη μετάλλαξή του διέσυρε την Αριστερά στην Ευρώπη, κατά τρόπο που δεν μπορούσε να το πράξει και ο πιο αδίστακτος εγκάθετος της αντίδρασης στον αριστερό-προοδευτικό χώρο, επιχειρεί τώρα να επιβιώσει με συνεχείς μεταμφιέσεις ανάλογα με τις περιστάσεις και τα ακροατήρια». 

Σκίτσο του Αρκά

Εύλογες είναι λοιπόν οι φιλοδοξίες του Αλέξη Τσίπρα και όσων υποστηρίζουν τη νέα "σοσιαλδημοκρατική" γραμμή που ο ίδιος και οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου χαράσσουν, τόσο για το μέλλον του ιδίου κυρίως αλλά και του κόμματός του. Αλλά ένα μέλλον, σαφώς καλύτερο, αξίζει και σε αυτή τη χώρα. Και τα δυο αυτά δεν φαίνεται να συμπίπτουν! 







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου