11 Δεκεμβρίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 11.12.2019

Ευχάριστο το να διχάζουν κάποια θέματα! Φοβίζει όμως η ομόνοια και σύμπνοια των κομμάτων στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, αφού, λόγω Τουρκίας, η κατάσταση είναι κρίσιμη. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

Ένα σύντομο ρεπορτάζ:

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η ενημέρωση των κομμάτων από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας, με αποκορύφωμα τη συμφωνία με τη Λιβύη για τον καθορισμό θαλάσσιων συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής έστειλαν μήνυμα ότι είναι αρραγές το εθνικό μέτωπο έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.
Ο Νίκος Δένδιας έδωσε το στίγμα της συνεδρίασης, δηλώνοντας πως «διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ενότητα. Αυτό είναι το δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα μας».
Απευθυνόμενος στην ελληνική κοινωνία, ο υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τα πολύ σοβαρά προβλήματα με σοβαρότητα και με ψυχραιμία και επισήμανε: «Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση. Είναι μια ευρωπαϊκή χώρα στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου