27 Δεκεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 27.12.2019

Κριστίν Λαγκάρντ: «Βλέπω τον εαυτό μου περισσότερο ως κουκουβάγια». 
Μια σπάνια δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου μαγνήτισε τα βλέμματα στην Ασία.
Μια 23χρονη, η Νάντια Γουίτομ, εξελέγη η νεότερη βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός και λάτρης της Ελλάδας, Τομ Χανκς, πολιτογραφήθηκε Ελληνας. 

«Κριστίν Λαγκάρντ, το αφεντικό» 

Αφιέρωμα στη νέα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας φιλοξενεί το γαλλικό περιοδικό Paris Match. To ρεπορτάζ τιτλοφορείται «Κριστίν Λαγκάρντ, το αφεντικό» και αναφέρεται στη σιδηρά κυρία της ΕΚΤ, ως τη νέα φύλακα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, περιγράφοντας μάλιστα την πρώτη συνέντευξη Τύπου άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της, ως «πτώση με αλεξίσφαιρο σε εχθρικό έδαφος», όπως σχολίασε αμερικανός παρατηρητής.

Στην προδημοσίευση του άρθρου γίνεται μάλιστα ειδική μνεία σε μια απάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία όταν ρωτήθηκε αν η θητεία της θα έχει χαρακτηριστικά «περιστεράς» ή «ιέρακος», απάντησε ως εξής: «Βλέπω τον εαυτό μου περισσότερο ως κουκουβάγια. Μ’ αρέσουν αυτά τα πουλιά, έχουν τη φήμη της σοφίας».

Λεπτομέρεια: 
Το ρεπορτάζ του Paris Match φιλοξενεί φωτογραφία από γεύμα της Κριστίν Λαγκάρντ με τον προκάτοχό της Μάριο Ντάρκι, τον Κυριάκο Μητσοτάκη , την πρέσβειρα της Γαλλίας στη Γερμανία Αν Μαρί Ντεκότ και την επικεφαλής οικονομολόγο του ΟΟΣΑ Λωρένς Μπουμ.

Πηγή: kathimerini.gr

Η σπάνια δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου ορατή στην Ασία


Μάρτυρες μιας σπάνιας δακτυλιοειδούς έκλειψης ηλίου έγιναν χθες οι κάτοικοι χωρών της Ασίας την Πέμπτη, στρέφοντας τα βλέμματά τους στον ουρανό. 

Στις δακτυλιοειδείς εκλείψεις η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει πλήρως τον Ήλιο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας «δακτύλιος φωτιάς» γύρω από το σκοτεινό φεγγάρι, ενώ το ηλιακό στέμμα δεν είναι ορατό.

Η έκλειψη ήταν ορατή στη Σαουδική Αραβία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία, τη Σρι Λάνκα και την Ινδονησία, όπου το επέτρεπαν οι μετεωρολογικές συνθήκες.

Πηγή: naftemporiki.gr 


Η νεότερη βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου


Σε ηλικία μόλις 23 ετών, είναι επίσημα η νεότερη βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Νάντια Γουίτομ από την παράταξη των Εργατικών εξελέγη στις πρόσφατες εκλογές βουλευτής στην περιφέρεια του Νότινγκχαμ Ιστ και δηλώνει: «Πολλά πρέπει να αλλάξουν εδώ», «αλλά για αυτό είμαστε εδώ».

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία από τις φτωχότερες περιοχές του Νότιγχαμ και ως κόρη μεταναστών της εργατικής τάξης, βίωσε τον καταστροφικό αντίκτυπο των περικοπών των Τόρις. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο.

Για να στηρίξει τους κατοίκους του Νότιγχαμ η Γουίτομ έχει δεσμευτεί να δωρίσει πάνω από τη μισή βουλευτική αποζημίωση, των 79.468 αγγλικών λιρών για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που σημαίνει ότι θα κρατήσει μία μέση αμοιβή 35.000 αγγλικών λιρών.

Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Και κάτι πραγματικά ωραίο: 

Ο Τομ Χανκς πολιτογραφήθηκε Ελληνας. 


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε, σήμερα, τιμητική πολιτογράφηση του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και λάτρη της Ελλάδας, Τομ Χανς. Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ έχει παντρευτεί με την Ρίτα Γουίλσον, ελληνικής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας της. Εδώ και πολλά χρόνια ο Αμερικανός Τομ Χανς περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αντίπαρο. 

Η τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της οικογένειάς του αποτελεί πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο παρελθόν με τον διάσημο ηθοποιό και σε συζήτηση που είχαν σχετικά με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στη σχετική πρόταση, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον συνομιλητή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Takis Ant για το afirimeno.com

Δείτε και αυτά:
Τα «Ωραία» της Ημέρας 26.12.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου