18 Δεκεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 18.12.2019

Βουλευτής του ΜεΡΑ25: Θέλω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια πετυχημένη αλλοδαπή μετανάστρια!
Το σημείωμα με «οδηγίες άμυνας» σε περίπτωση εκκένωσης που βρέθηκε σήμερα στο Κουκάκι.
Ιστορία που σοκάρει και από τύχη δεν είχε τραγικό τέλος: Βρέθηκε βρέφος σε κάδο απορριμμάτων, ευτυχώς το απορριμματοφόρο είχε καθυστερήσει να περάσει...


Κρίτων Αρσένης: Θέλω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια μετανάστρια! 

Άφωνους άφησε όσους ήταν δίπλα του σε τηλεοπτικό πλατό, ο βουλευτής του ΜεΡΑ25, Κρίτων Αρσένης. Ο λόγος; Η απάντηση του σε ερώτηση του παρουσιαστή για το ποιον θα προτιμούσε να εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο βουλευτής του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μία «πετυχημένη αλλοδαπή μετανάστρια» για λόγους όπως ανέφερε συμβολικούς.

Βέβαια, όπως ανέφερε ο Κρίτων Αρσένης, αυτό δεν μπορεί να συμβεί πρακτικά, καθώς, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι γονείς του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να είναι Έλληνες. Ωστόσο μία τέτοια επιλογή, κατά τη γνώμη του, θα ένωνε όλους τους Έλληνες.


Πηγές: Ομάδα Αλήθειαςin.gr


Το σημείωμα με «οδηγίες άμυνας» σε περίπτωση εκκένωσης που βρέθηκε στο Κουκάκι 


Ενα σημείωμα με «οδηγίες άμυνας» γραμμένο στα αγγλικά, για την περίπτωση αστυνομικής επέμβασης βρέθηκε στην οδό Παναιτωλίου 21 κατά την σημερινή επιχείρηση της Αστυνομίας στο Κουκάκι και τις οδηγίες ακολούθησαν κατά γράμμα οι καταληψίες του κτιρίου στην Ματρόζου 45.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, Θεόδωρο Χρονόπουλο το σημείωμα με τις «οδηγίες άμυνας», μεταφρασμένο ανέφερε: 

«ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΜΥΝΑΣ σε περίπτωση ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 21
1. Κλείνουμε την πόρτα και τα παράθυρα. Αμπαρώνουμε την πόρτα με ξύλα, σίδερα, τραπέζια κλπ
2. Κλείνουμε τις δύο εσωτερικές πόρτες, παίρνουμε τους πυροσβεστήρες, σωλήνες και ανεβαίνουμε στην ταράτσα
3. Κάνουμε κάλεσμα στις άλλες καταλήψεις για να λάβει δημοσιότητα η προσπάθεια εκκένωσης
4. Στην ταράτσα, χρησιμοποιούμε πέτρες, μπογιά, πυροσβεστήρες στους μπάτσους
5. Δεν πανικοβαλλόμαστε, αντιστεκόμαστε μαζί μέχρι να μας βγάλουν έξω (ή και όχι)
Στο μεταξύ, ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ με όλη μας τη δύναμη για να ειδοποιήσουμε/ξεσηκώσουμε τη γειτονιά. Καταγράφουμε την εκκένωση σε βίντεο, φωτογραφίες κλπ.»

Πηγή: kathimerini.gr


Βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων βρέφος, ευτυχώς το απορριμματοφόρο είχε καθυστερήσει σήμερα να περάσει... 

Η ιστορία σοκάρει και από τύχη δεν είχε τραγικό τέλος.


Σήμερα το πρωί περί τις 6:40 μία γυναίκα πήγε να πετάξει τα σκουπίδια της σε υπόγειο κάδο στη συμβολή των οδών Κανάρη και Αριστοτέλους στην Καλαμάτα. Μέσα από τον κάδο και από μια κλειστή χάρτινη σακούλα άκουσε να έρχεται κλάμα μωρού. Ευτυχώς, το απορριμματοφόρο είχε καθυστερήσει σήμερα να περάσει...

«Η συγκεκριμένη περιοχή “σηκώνεται”από τις 5 το πρωί. Το απορριμματοφόρο καθυστέρησε να φτάσει λόγω μιας βλάβης και να ξέρετε ότι αν έφτανε δίπλα στον κάδο το κλάμα του μωρού δεν θα ακουγόταν. Επίσης να πω ότι τα απορριμματοφόρα δεν μεταφέρουν απλά, αλλά συμπιέζουν τα απορρίμματα», δήλωσε, μιλώντας στον Alpha, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, επισημαίνοντας ότι «ήταν τυχερό μέσα στην ατυχία του».

Το μόλις λίγων ημερών βρέφος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στην παιδιατρική κλινική. Η μητέρα, που το πέταξε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στον κάδο, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για μία γυναίκα, υπήκοο Γεωργίας, η οποία είχε φέρει 
στον κόσμο το βρέφος πριν από έξι ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου