11 Δεκεμβρίου 2019

Οι αναζητήσεις των Ελλήνων το 2019 στη Google

Μπορεί στην Ελλάδα να πραγματοποιήθηκαν το 2019 τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, ωστόσο, για τη χρονιά που ολοκληρώνεται, οι Έλληνες φαίνεται πως έψαξαν μέσα από την Google περισσότερες φορές την… Eurovision.

Το Year In Search 2019 –οι αναζητήσεις της χρονιάς– της Google αποκαλύπτει ότι στην πρώτη θέση του τοπ 10 εμφανίζεται φέτος η «Eurovision» (διεξήχθη στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ),
στον διαγωνισμό τραγουδιού της οποίας την Ελλάδα εκπροσώπησε η Κατερίνα Ντούσκα και την Κύπρο η Τάμτα! Πέρυσι η «Eurovision» κατείχε τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα και πρόπερσι την τρίτη.

Έντονη είναι η παρουσία του… εκλογικού στοιχείου στην πρώτη δεκάδα λόγω των εκλογών. Στις 26 Μαΐου προσήλθαμε στις κάλπες για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών μας αλλά και των περιφερειαρχών, δημάρχων και κοινοταρχών μας. Στις 7 Ιουλίου είχαμε τις εθνικές βουλευτικές εκλογές μας. Έτσι στη 2η θέση βρίσκεται το «πού ψηφίζω», στην 5η θέση οι «ευρωεκλογές», στην 7η το «υπουργείο Εσωτερικών» για τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων και στην 9η οι «εκλογές». 


Στην 3η θέση της λίστας των γενικών αναζητήσεων εμφανίζεται η λέξη «σεισμός», κυρίως λόγω του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ της 19ης Ιουλίου με επίκεντρο τη Μαγούλα. Στην 4η θέση βρέθηκε το ριάλιτι «Power of Love», το οποίο μάλιστα πέρυσι είχε βρεθεί στην πρώτη θέση των γενικών αναζητήσεών μας.

Ακολουθούν στη δεκάδα των γενικών αναζητήσεων το «κτηματολόγιο» (μέσα στη χρονιά έληγε η υποβολή δηλώσεων σε 27 περιοχές της χώρας) στην 6η θέση, το «επίδομα ενοικίου» στην 8η θέση και η τηλεοπτική σειρά «Αγριες μέλισσες» στη 10η θέση.

Μαζί με τις ταχύτερα αυξανόμενες γενικές αναζητήσεις, η Google έδωσε ακόμη στη δημοσιότητα και τα τοπ 10 των διασημοτήτων, όπως και των τηλεοπτικών εκπομπών:

Η διασημότητα για την οποία περισσότερα πράγματα θέλησαν να μάθουν οι Ελληνες μέσα στο 2019 είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς (στην 1η θέση) και δικαίως, καθώς ο πρωταθλητής μας στο τένις κατάφερε να μπει στην πρώτη παγκόσμια δεκάδα και να κατακτήσει τίτλους, με αποκορύφωμα το ATP Finals. Στη 2η θέση των διασημοτήτων βρέθηκε ο Sin Boy, ο τραγουδιστής της τραπ και ποπ μουσικής με καταγωγή από την Αλβανία και στην τρίτη ο κινηματογραφικός «Τζόκερ» ηθοποιός Χοακίν Φίνιξ.

Στο τοπ 10 των τηλεοπτικών εκπομπών πρωτοστατεί το ριάλιτι «Power of love». Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν στην 2η θέση οι «Αγριες μέλισσες» και στην τρίτη ο «Ερωτας μετά».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναζήτηση του «τι είναι». Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότερο από όλα οι Έλληνες έψαξαν τι είναι «το mensa». Στη δεύτερη θέση έρχεται το «τι είναι η συμφωνία των Πρεσπών». Ακολουθεί το «τι είναι το κουλί» που έγραψε… ιστορία από το περσινό Master Chef.

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.grtovima.gr

Σχετικές αναρτήσεις:
Eurovision 2019: Νικήτρια η Ολλανδία με τον Duncan Laurence (
19.05.2019)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην κορυφή του κόσμου! (
17.11.2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου