26 Δεκεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 26.12.2019

Τα «Ωραία» τις Ημέρες των Χριστουγέννων:
Λήστεψε τράπεζα στις ΗΠΑ και πέταξε τα χρήματα στον αέρα για... «Καλά Χριστούγεννα».
Οι αστροναύτες του του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού βοηθούν το «ταξίδι» του Άγιου Βασίλη.
Ο τερματοφύλακας που... περίμενε στην ομίχλη. 

ΗΠΑ: Λήστεψε τράπεζα και πέταξε τα χρήματα στον αέρα για... «Καλά Χριστούγεννα» 


Ένας 65χρονος με λευκή γενειάδα, ο Ντέιβιντ Γουέιν Όλιβερ (φωτογραφία επάνω αριστερά), συνελήφθη, καθώς φέρεται να λήστεψε τράπεζα στην Πολιτεία Κολοράντο και εν συνεχεία να πέταξε μέρος των μετρητών στον αέρα, φωνάζοντας στους περαστικούς «Καλά Χριστούγεννα», ανακοίνωσε η αστυνομία και μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ την παραμονή των Χριστουγέννων.

«Άρχισε να βγάζει χρήματα από μια σακούλα και να τα πετάει στον αέρα» πριν φωνάξει «Καλά Χριστούγεννα», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Ντιόν Πάσκαλ στο τηλεοπτικό δίκτυο KKTV, προσθέτοντας πως διερχόμενοι μάζεψαν κάποια από τα μετρητά, μπήκαν στο υποκατάστημα και τα παρέδωσαν στον ταμία. 

Ο Ντέιβιντ Γουέιν Όλιβερ, αφού λήστεψε το υποκατάστημα της Academy Bank στο Κολοράντο Σπρινγκς, πήγε και κάθισε σε κοντινό καφέ της αλυσίδας Starbucks, περιμένοντας τους αστυνομικούς που ήρθαν και τον συνέλαβαν...   

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι αστροναύτες του ISS βοηθούν το «ταξίδι» του Άγιου Βασίλη 

Εδώ και δεκαετίες, ο αμερικανικός στρατός παρακολουθεί κάθε 24η Δεκεμβρίου ζωντανά το ταξίδι του Άγιου Βασίλη. Όμως, για πρώτη φορά φέτος, έλαβε βοήθεια από πολύ ψηλά, από τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, σε απόσταση 400 χλμ πάνω από τη Γη, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η διανομή των δώρων εξελίσσεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

«Λάβαμε μια οπτική επιβεβαίωση ότι ο Άγιος Βασίλης αυτή τη στιγμή ταξιδεύει πάνω από την Ινδία!» ανακοίνωσε την παραμονή των Χριστουγέννων στις 19.00 ώρα Ελλάδας ο Αμερικανός αστροναύτης Άντριου Μόργκαν, σε ένα βίντεο που γυρίστηκε, σε κατάσταση έλλειψης βαρύτητας, στον ISS.

Οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται από κοινού βοηθούν στο να οπτικοποιηθεί, σε απευθείας μετάδοση και σε 3D, η πορεία του αγαπημένου αγίου των παιδιών στον ιστότοπο www.noradsanta.org, τον οποίο συμβουλεύονται κάθε Χριστούγεννα περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι.

Πηγή: amna.gr


Ο τερματοφύλακας που... περίμενε στην ομίχλη: 
Μια απίστευτη χριστουγεννιάτικη ιστορία του 1937! 

Ημέρα Χριστουγέννων, πριν από 82 χρόνια, στο μακρινό 1937, και στο αγγλικό πρωτάθλημα, η Τσέλσι αντιμετώπιζε την Τσάρλτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Την ημέρα εκείνη, ένα πυκνό πέπλο ομίχλης είχε καλύψει το νησί, οδηγώντας πολλά ματς σε αναβολή. Αντίθετα, ο διαιτητής της αναμέτρησης στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έκρινε ότι ο αγώνας μπορούσε να διεξαχθεί και έδωσε εντολή να ξεκινήσει το παιχνίδι. Κάποια στιγμή, ωστόσο, αναγκάστηκε να το διακόψει για λίγα λεπτά, προτού δώσει εντολή να συνεχιστεί εκ νέου.

Καθώς κυλούσε ο χρόνος, με το σκορ στο 1-1, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Σαμ Μπάρτραμ, άρχισε να μην βλέπει ...δράση μπροστά στην εστία του. Στην πραγματικότητα, καθώς η ομίχλη είχε σκεπάσει βαριά το γήπεδο, δεν έβλεπε κανέναν μπροστά του, ούτε 
άκουγε φωνές από την εξέδρα. Αλλά όλα αυτά δεν τον προβλημάτισαν. Ξαφνικά, διέκρινε αμυδρά μία φιγούρα να τον πλησιάζει και ετοιμάστηκε για επέμβαση. Ωστόσο,  έκπληκτος είδε ότι ο άντρας που πήγαινε προς το μέρος του δεν ήταν παίχτης αλλά ...αστυνομικός. «Τι στο καλό κάνεις εσύ εδώ;» ρώτησε ο Μπάρτραμ. «Φίλε μου, το παιχνίδι έχει διακοπεί εδώ και 15 λεπτά. Δεν υπάρχει κανείς άλλος στο άδειο αυτό γήπεδο. Μόνο εσύ» ήταν η απάντηση του αστυνομικού...

Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου