19 Δεκεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 19.12.2019

Με καπέλο ανακοίνωσε η Bασίλισσα Ελισάβετ τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Τζόνσον, το επίσημο στέμμα είναι πλέον πολύ βαρύ για τη γηραιά μονάρχη!
Το παγερό βλέμμα της Νάνσι Πελόζι «έκοψε» τους πανηγυρισμούς των Δημοκρατικών για την παραπομπή Τραμπ.
 

Bασίλισσα Ελισάβετ: Με καπέλο ανακοίνωσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Τζόνσον 

Η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ κήρυξε σήμερα την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής, μετά τις εκλογές της 13ης Δεκεμβρίου στη Βρετανία, εκπροσωπώντας, όπως το θέλει η παράδοση, τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, και παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησής.
«Η προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι να φέρει εις πέρας την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου», δήλωσε η βασίλισσα. 
η βασίλισσα εμφανίστηκε για την ομιλία της ντυμένη… «πολιτικά», φορώντας δηλαδή ένα απλό ταγέρ και καπέλο, αντί για τα μεγαλοπρεπή ρούχα, κοσμήματα, παράσημα και τιάρες που φορά συνήθως σε αυτή την τελετή. 

Η βασιλική κυριολεκτικά εμφάνιση της Ελισάβετ στις 14 Οκτωβρίου

Το επίσημο στέμμα της – σύμβολο της εξουσίας της Κοινοπολιτείας - ήταν τοποθετημένο δίπλα της, καθώς πλέον είναι πολύ βαρύ και επίπονο να το φορά η γηραιά μονάρχης.

Πηγή: kathimerini.gr

Παραπομπή Τραμπ: Το παγερό βλέμμα της Νάνσι Πελόζι που «έκοψε» τους πανηγυρισμούς. 


Με ένα παγερό βλέμμα και μια αποφασιστική χειρονομία η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έβαλε φρένο στην όποια απόπειρα χειροκροτήματος κατά την ώρα ανακοίνωσης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την παραπομπή Τραμπ.
Πράγματι, τη στιγμή που η Πελόζι ανακοινώνει το αποτέλεσμα, από την πλευρά των Δημοκρατικών ακούγονται μερικά πρώτα, δειλά χειροκροτήματα τα οποία όμως σταματούν εν ριπή οφθαλμού. 
Η Πελόζι συλλαμβάνεται από την τηλεοπτική κάμερα να αγριοκοιτάει προς την πτέρυγα των συναδέλφων της και με μια κίνηση του χεριού να δείχνει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει πανηγυρική ατμόσφαιρα. 
Η ίδια άλλωστε είχε λίγο νωρίτερα επισημάνει πως πρόκειται για μια «θλιβερή μέρα» για τις ΗΠΑ και το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Πηγή: kathimerini.gr 

Δείτε και αυτά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου