12 Δεκεμβρίου 2019

Σχόλιο της βουλευτού Ν. Κασιμάτη στο fb: «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»!

Έντονες και οργισμένες είναι οι αντιδράσεις για το σχόλιο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη στο Facebook: «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». 

Σχολιάζοντας σε ανάρτηση που αφορούσε μια λάθος λεζάντα στην κρατική τηλεόραση, που έδειχνε ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η κ. Κασιμάτη, έγραψε: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»!. 

Μετά από το σάλο που προκλήθηκε για το σχόλιο αυτό, η κ. Κασιμάτη επανήλθε στην ίδια ανάρτηση και έγραψε: «Προφανώς αστειευόμουν κάνοντας μια επίκαιρη ρίμα αλλά η Ομάδα Αληθείας καραδοκεί και σε διαλόγους μεταξύ φίλων ως ρουφιάνοι που είναι». 


ΠΟΑΣΥ: Να επανορθώσει ή προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ζήτησε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επανορθώσει άμεσα για το ολίσθημά της, αλλιώς θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
«Καλούμε την κ. Βουλευτή, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της. Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε», αναφέρει η ΠΟΑΣΥ.

Η επιστολή - απάντηση της Κασιμάτη στην ΠΟΑΣΥ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε επιστολή προς την ΠΟΑΣΥ και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά και δηλώνει έκπληκτη για τις αντιδράσεις που εξέφρασαν. Αναφέρει ότι χρησιμοποίησε μια «γνωστή στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα στις νεότερες γενιές» που αφορά «θλιβερές, αλλά υπαρκτές, εξαιρέσεις συναδέλφων σας».
Η κ. Κασιμάτη αναφέρει ότι χρησιμοποίησε τη φράση ως μέρος σκωπτικού σχολείου κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα που δεν έχει σχέση με την αστυνομία.
«Αυτό που όμως με λυπεί επίσης, είναι η δυσανάλογη και άδικη αντίδρασή σας εναντίον μου με ηθικοπλαστικούς όρους σχετικά με το επάγγελμά σας, η οποία μάλλον έχει πολιτικά ελατήρια, όταν θα πρέπει να γνωρίζετε από τη θέση σας πως έχω υπερασπιστεί εμπράκτως τα δίκαια των βιοπαλαιστών αστυνομικών», τονίζει η κ. Κασιμάτη. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΝΑΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ~
Κοιν.: Π.Ο.ΑΣ.Υ.
11/12/2019
...Συνεχίστε την ανάγνωση
Επιστολή ΠΟΑΣΥ στον πρόεδρο της Βουλής

Η ΠΟΑΣΥ έστειλε επιστολή και στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία τον καλεί να ασκήσει τις προβλεπόμενες, από τον Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων και τον Κώδικα Δεοντολογίας, πρωτοβουλίες. Στην επιστολή αυτή μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ευρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθούμε σε σας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, και με τη θεσμική μας ιδιότητα να σας ενημερώσουμε ότι η Ομοσπονδία μας, χθες, 11-12-2019, με το υπ’ αριθμ.: 200/4/286 Δελτίο Τύπου της, προέβη στη δημόσια καταγγελία της Βουλευτού Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας ΚΑΣΙΜΑΤΗ, για όσα απρόκλητα και άστοχα χρησιμοποίησε με ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, υιοθετώντας το γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο σύνθημα «Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».
Επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε, επίσης, ότι η στάση της κας Βουλευτού έχει ήδη προκαλέσει αισθήματα οργής και αγανάκτησης στις τάξεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, αλλά και γενικότερα στο κοινωνικοπολιτικό μας γίγνεσθαι.
Κοινή συνισταμένη των αντιδράσεων αυτών, αποτελεί η εδραία μας πεποίθηση ότι επιτέλους επιβάλλεται η άμεση και με τον πλέον επίσημο τρόπο, καταδίκη τέτοιων ανάρμοστων συμπεριφορών, διότι όχι απλώς συντηρούν καταδικαστέα στερεότυπα του παρελθόντος, αλλά κυρίως διότι συνεχίζουν να διχάζουν το λαό μας και να τον αποπροσανατολίζουν από τον δύσκολο αγώνα που δίνει για την επίλυση μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων
». (...)

Μήνυση αστυνομικών κατά της Ν. Κασιμάτη

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης το προεδρείο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της βουλευτού Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κασιμάτη, η οποία σε ανάρτησή της είχε κάνει το σχόλιο «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».
Η μήνυση θα γίνει αρχικά προφορικά και θα αφορά τα αδικήμα της εξύβρισης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά και γραπτώς. Επιπλέον, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών πρόκειται να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα ζητώντας του να προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

ΝΔ: Να την αποπέμψει ο Τσίπρας

Την αποπομπή της κ. Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί η Νέα Δημοκρατία από τον Αλέξη Τσίπρα. Τονίζει ότι η ενέργειά της συνιστά προσβολή όχι μόνο για την αστυνομία αλλά και για τη δημοκρατία.
«Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κ. Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η ΝΔ. 

Πηγές: kathimerini.gr, Πηγή: skai.gr
facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου