7 Ιουνίου 2015

Η Μπαρτσελόνα Πρωταθλήτρια Ευρώπης

Κέρδισε 3-1 τη Γιουβέντους στον τελικό του Champions League που έγινε στο Βερολίνο.

Εμφανώς ανώτερη της αντιπάλου της η Μπαρτσελόνα, έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού και τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες, επικράτησε δίκαια στον τελικό του Champions League νικώντας τη Γιουβέντους με σκορ 3-1. 

Μόλις στο 4ο λεπτό η «Μπάρτσα» κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με γκολ από κοντά του Κροάτη Ράκιτιτς. Το γκολ αυτό θα μείνει στην ιστορία, καθώς η μπάλα πέρασε από τα πόδια και των 10 ποδοσφαιριστών των Καταλανών (πλην του τερματοφύλακα) πριν καταλήξει στα δίχτυα!

Το ημίχρονο έκλεισε με 1-0, με την Μπαρτσελόνα να έχει δημιουργήσει κάποιες ακόμη καλές ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ, όπως εκείνη στο 13΄ που ο Μπουφόν κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του, πραγματοποιώντας φανταστική απόκρουση σε σουτ του Ντάνι Αλβες.

Η Γιουβέντους περίμενε τη δική της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Κι αυτή παρουσιάστηκε στο 55΄ από έξοχο συνδυασμό με αποδέκτη τον Τέβες. Κλασική κίνηση φορ του Αργεντινού, σπουδαία απόκρουση του Τερ Στέγκεν, αλλά ο Άλβαρο Μοράτα ήταν εκεί, πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε, 1-1.

Ήταν απλά θέμα χρόνου για την Μπάρτσα να επανακτήσει το προβάδισμα. Και αυτό έγινε 68΄, όταν ο Μέσι σούταρε, ο Μπουφόν απέκρουσε, αλλά ο Σουάρες ακολούθησε τη φάση και έγραψε το 2-1.

Στο 73΄ ακυρώθηκε μάλλον σωστά γκολ του Νεϊμάρ, παρότι ο Βραζιλιάνος παίκτης της Μπαρτσελόνα δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το χέρι του, στο οποίο βρήκε η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Με τη λήξη του χρόνου των καθυστερήσεων ο Νεϊμάρ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Λίγες στιγμές αργότερα, ο Τσάβι σήκωνε το βαρύτιμο τρόπαιο στο κατάμεστο απο 70.000 κόσμο "Olympiastadion" του Βερολίνου, αργά 
το βράδυ του Σαββάτου. 

Ήταν το πέμπτο κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης που κατέκτησε η Μπαρτσελόνα. 

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (90+1΄ Ματιέ), Ινιέστα (78΄ Τσάβι), Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες (90+6΄ Πέδρο).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Εβρά (89΄ Κομάν), Μαρκίζιο, Βιδάλ (79΄ Περέιρα), Πογκμπά, Πίρλο, Τέβες, Μοράτα (85΄ Γιορέντε).

Πηγή: Με στοιχεία από το sports.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου