3 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 3.2.2016

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη Παραλύει η χώρα την Πέμπτη λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ. Στην Αθήνα ετοιμάζονται να κατέβουν οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. 

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη. Το μετρό θα λειτουργεί από τις 10 π.μ έως και τις 4 μ.μ., ενώ τα λεωφορεία και το τραμ θα κινηθούν από τις 9.π.μ. έως και τις 9 μ.μ. 

Γιούνκερ: Δεν πάλεψα για την Ελλάδα για να δω την έξοδό της από το Σένγκεν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πρόθεση να «απομονώσει» την Ελλάδα με αφορμή τις ελλείψεις και τα προβλήματα στην καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, και θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο σύστημα Σένγκεν, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ αυξάνεται η πίεση στην Αθήνα για βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στην καταγραφή των αφιχθέντων από τις τουρκικές ακτές.

Σοκ με συντελεστή φόρου 50%. Πρόταση για νέα φορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 50% για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ παρουσίασε η κυβέρνηση στους πιστωτές, χωρίς μάλιστα σε αυτή να περιλαμβάνεται η ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. H φορολογική κλίμακα θα ισχύσει για όλα τα εισοδήματα, δηλαδή για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και για εισοδήματα από ενοίκια. 

Η Βουλγαρία εξετάζει κλείσιμο των συνόρων. Σχέδιο αποκοπής της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό κορμό με την οχύρωση των συνόρων της Βουλγαρίας, μετά εκείνων της FYROM, ώστε να αποκλειστεί κάθε διέξοδος των προσφυγικών ροών από την Ελλάδα προς την Ευρώπη, βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Απεργούν οι δημοσιογράφοι της χώρας. Απεργούν σήμερα οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας μετά από απόφαση των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Από τις 6 το πρωΐ της Τετάρτης έως τις 6 το πρωΐ της Πέμπτης δεν θα μεταδοθούν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές. 

Μητσοτάκης: Έχω ρητή εντολή για μεταρρυθμίσεις - Ανέφικτη η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ. "Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι συχνά υπερβολικές - Ο κ. Τσίπρας, που παρουσιάστηκε ως νέος, αποδείχθηκε πιο παλιός κι από τους παλιούς - Δεν μπορεί να έχουμε ωραία γραφεία όταν έχουμε απλήρωτους υπαλλήλους"

Γερμανία: Πλαφόν 5000 ευρώ στα μετρητά;
 Σύμφωνα με την FAZ το Βερολίνο επεξεργάζεται νομοσχέδιο που θέτει ανώτατο όριο 5000 ευρώ στις δοσοληψίες σε μετρητά. Στόχος να μπει φρένο στις παράνομες μεταφορές χρημάτων και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Ισπανία: Στους Σοσιαλιστές η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης Ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας έδωσε στον Πέδρο Σάντσεθ, τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) την εντολή να ξεκινήσει συνομιλίες με τα άλλα πολιτικά κόμματα της χώρας προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση και να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής, Πάτσι Λόπεθ.

Ερήμωσαν τα θέρετρα στην Αίγυπτο. Οι υποψίες ότι η συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στο Σινά οφείλεται σε βόμβα έπληξαν τον αιγυπτιακό τουρισμό με έναν τρόπο που δεν κατάφεραν να κάνουν πέντε χρόνια πολιτικής αναταραχής, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου