15 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 15.2.2016

(upd) Τα αιτήματα αντιπροσωπείας αγροτών προς την κυβέρνηση Τις προτάσεις τους, στη βάση των οποίων προτίθενται να προχωρήσουν σε διάλογο με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κατέθεσε αντιπροσωπεία αγροτών της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Δημήτρης Δημογιάννης, (πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Αγροτικού Συλλόγου, εκπρόσωπος των αγροτών στο μπλοκ της Αλαμάνας κ.λπ.) σε δήλωση του μετά την επίδοση του κειμένου, διευκρίνισε ότι όταν λένε ότι θέλουν συζήτηση επί του κειμένου που κατέθεσαν σήμερα, είναι σαν να ζητούν από μηδενική βάση να γίνει ο διάλογος.

Ντράγκι: «Ασφαλιστικό, φορολογικό και "κόκκινα" δάνεια για να κλείσει ο έλεγχος» Τα θέματα των «κόκκινων» δανείων, του ασφαλιστικού και της φορολογίας εισοδήματος ανέδειξε ως κρίσιμα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα αλλά και με αξιόπιστο τρόπο η αξιολόγηση. 

Κομισιόν: Εκτακτη χρηματοδότηση 12,7 εκατ. στην Ελλάδα για hotspots. Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 12,7 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη δημιουργία εγκαταστάσεων υποδοχής προσφύγων στην ελληνική ενδοχώρα. 

Νωρίτερα γράφαμε: 

Κυβερνητική σύσκεψη για προσφυγικό, αγροτικό, διαπραγμάτευση. Το προσφυγικό, το ασφαλιστικό, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς και η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, βρέθηκαν στο επίκεντρο κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, στο γραφείο του στη Βουλή. Την Τρίτη στις 10 το πρωί, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο Μέγαρο Μαξίμου. Η επίσκεψη πραγματοποιείται ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Την Τετάρτη θα ανοίξουν τα τέσσερα Hotspots Η Ελλάδα υποσχέθηκε στην ΕΕ ότι «θα ανοίξει επίσημα την Τετάρτη τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων», λίγο πριν την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής η οποία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τα Ηotspots θα ανοίξουν επισήμως στο νησί της Λέσβου, στη Χίο, στη Σάμο και στη Λέρο, απέναντι από τις τουρκικές ακτές, εκεί όπου καταφθάνουν οι μετανάστες, ερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια. Το hotspot στην Κω θα καθυστερήσει να ανοίξει μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής. 


Αυξημένα κατά 10,4% τα έσοδα του Δημοσίου τον Ιανουάριο. Το όριο των 4 δισ. ευρώ ξεπέρασαν τα έσοδα του δημοσίου τον Ιανουάριο παρουσιάζοντας αύξηση κατά 397 εκατ. ευρώ ή 10,4% έναντι του στόχου.  

Διαβουλεύσεις στα μπλόκα. Σε πυρετό διαβουλεύσεων βρίσκονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Έχοντας επιστρέψει από την Αθήνα και το πανελλήνιο παναγροτικό συλλαλητήριο, οι αγρότες στα μπλόκα όλης της Ελλάδας χαράσσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Διήμερη απεργία στα λιμάνια λόγω ιδιωτικοποιήσεων. Πανλιμενική απεργιακή κινητοποίηση έχει προκηρυχθεί σε όλα τα λιμάνια της χώρας για την Τρίτη 16/2 και Τετάρτη 17/2 από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ καταγγέλλει «τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στην διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ.» 

Λαφαζάνης: Ο νεομνημονιακός Τσίπρας τελεί υπό μεγάλο πανικό. Σκληρή ήταν η αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Αυγή της Κυριακής, περί σύμπλευσης της Λαϊκής Ενότητας με τη Χρυσή Αυγή σε τραμπουκισμούς κατά γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. "Φαίνεται, όμως, ότι ο νεομνημονιακός Αλ. Τσίπρας τελεί υπό μεγάλο πανικό και έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο, ενώ η πολιτική κατρακύλα του δεν γνωρίζει φραγμό ούτε όρια" δήλωσε. 

Στους 93 οι νεκροί από την γρίπη στην Ελλάδα. Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης. Οι νεκροί έφτασαν την Δευτέρα τους 93, ενώ πάνω από 100 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Συνολικά, 293 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους. 

Η Τουρκία έπληξε εκ νέου θέσεις των Κούρδων της Συρίας. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έπληξαν θέσεις των κουρδικών πολιτοφυλακών της βόρειας Συρίας για τρίτη ημέρα τη Δευτέρα, μετά από επεισόδιο στα συροτουρκικά σύνορα, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου