14 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 14.2.2016

Συλλήψεις τριών ιρακινών στον Εβρο Τρία άτομα ιρακινής καταγωγής συνελήφθησαν από λιμενικούς και αστυνομικούς στη περιοχή του Έβρου και εξετάζεται τυχόν εμπλοκή τους με τζιχαντιστές. Αρχικά στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του λιμανιού Αλεξανδρούπολης το απόγευμα του Σαββάτου τους δυο συλληφθέντες και σε έρευνα που έγινε στο τροχόσπιτο τους βρέθηκαν τουλάχιστον 18 όπλα και χιλιάδες σφαίρες. Πιθανολογείται ότι πήγαιναν προς Συρία.

Νέο μνημόνιο «προωθεί» το ΔΝΤ. Τους βασικούς όρους ενός νέου μνημονίου, χωρίς εκπτώσεις στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και στο ασφαλιστικό, αλλά και χωρίς την ανώδυνη ελάφρυνση του χρέους που επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι διαμορφώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εν όψει της συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα. 

Επιφυλάξεις Μουζάλα για εμπλοκή ΝΑΤΟ – Οργισμένη η πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής. Μουζάλας για εμπλοκή ΝΑΤΟ: «Μικρός φόβος ότι μπορεί να υπάρξουν λάθος χειρισμοί». «Αν η Ελλάδα βρεθεί έξω από τη Σένγκεν, αυτό σημαίνει άρνηση σεβασμού προς τις αξίες τις Ευρώπης» τόνισε η Λάουρα Μποντλίνι. 

Κλείνουν επ' αόριστον και πάλι τα Τέμπη. Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχωρούν και πάλι σήμερα από τις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του εκεί μπλόκου, οι οποίοι το διήμερο των αγροτικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Αθήνα είχαν αφήσει την Κοιλάδα ανοιχτή για περισσότερες ώρες προκειμένου να διευκολύνουν τη μετακίνηση των συναδέλφων τους. 

Σκηνές «ροκ» μεταξύ αγροτών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη. Σκηνές απείρου κάλλους διεξήχθησαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όταν αγρότες του μπλόκου του Έβρου εγκλώβισαν με τα τρακτέρ τους για αρκετή ώρα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Ρίζο και Αναστασία Γκαρά.

ΗΠΑ: Καλούν την Τουρκία να σταματήσει τα πυρά στη Β. Συρία. Να σταματήσουν τις συγκρούσεις καλούν οι ΗΠΑ την Τουρκία και την κουρδική YPG στη βόρεια Συρία, μετά την επιβεβαίωση και από την Άγκυρα πως έπληξε θέσεις της κουρδικής δύναμης στην περιοχή του Αζάζ. Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν τα τουρκικά πλήγματα. Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία πρόκειται να στείλει αεροσκάφη της στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου