1 Μαρτίου 2017

Στο Ιράν «μαύρισαν» τη Θερόν για να μην σκανδαλίσει!

Ένα απαράδεκτο photoshop από το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όταν αυτό μετέδωσε κάποιες σκηνές από την απονομή των βραβείων Όσκαρ. Μαύρισαν τα γυμνά χέρια της Σαρλίζ Θερόν.

Το Ιράν έζησε μεγάλες στιγμές κατά την 89η ετήσια απονομή Οσκαρ το βράδυ της Κυριακής. Η ταινία The Salesman (Ο εμποράκος), του σκηνοθέτη Asghar Farhadi από την Τεχεράνη, κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Iranian Labor News Agency - ILNA) κάλυψε τηλεοπτικά τη μεγάλη νίκη, μεταδίδοντας τις σκηνές όταν η λαμπερή Σαρλίζ Θερόν, ανέβηκε στη σκηνή για την απονομή της σημαντικής αυτής διάκρισης, μαζί με τη θρυλική ηθοποιό Σίρλεϊ Μακ Λέιν. Ομως, δεν την έδειξε ακριβώς όπως ήταν, αλλά κάλυψε το γυμνό δέρμα της χρησιμοποιώντας photoshop και μάλιστα πολύ κακό. 


Το πρακτορείο προσπάθησε να καλύψει όπως - όπως τη Θερόν για να μην σκανδαλίσει τους τηλεθεατές, μαυρίζοντας κάθε ίντσα εκτεθειμένου δέρματός της. Όμως τα μαύρα γραφικά που χρησιμοποίησαν ήταν τόσο τραγικά που αν και κατάφεραν να καλύψουν το δέρμα της από το πηγούνι και κάτω, προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις.

Λίγο αργότερα, η Anousheh Ansari ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ για λογαριασμό του Farhadi, φορώντας ένα μπλε φόρεμα με έναν ώμο, το οποίο άφηνε ακάλυπτο ένα ελάχιστο κομμάτι δέρματος από τον λαιμό της μέχρι τη μασχάλη. 



Και το Ιρανικό πρακτορείο χρησιμοποίησε μια τεχνική θολώματος, λογοκρίνοντας ακόμα και αυτά τα λίγα εκατοστά δέρματος που άφηνε ακάλυπτο το μπλε φόρεμά της και το σάλι που φορούσε από πάνω.

Και να φανταστεί κανείς ότι αυτή η... κακοποίηση συμβαίνει στο Ιράν, κάθε φορά που μεταδίδεται κάποιο ανάλογο event.

Πηγή: thetoc.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου