5 Μαρτίου 2017

Ν. Ξυδάκης: Τραγική και τριτοκοσμική η εικόνα της ΕΡΤ

«Τραγική» και «τριτοκοσμική» χαρακτήρισε την εικόνα της ΕΡΤ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο πλαίσιο των εργασιών του 2ου Οικονομικού Φόρουμ, στους Δελφούς.
 
«Γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία» ανέφερε παράλληλα, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αποκαλώντας μάλιστα, μερίδα των δημοσιογράφων ως «εξευτελισμένους και μισογύνηδες».

Κατά τον ίδιο, για τη δυσμενή πορεία της δημοσιογραφίας και των μέσων ενημέρωσης, ευθύνεται «η δημοσιογραφία του κουτσομπολιού», η οποία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '80 και «συμπαρέσυρε τις κυριακάτικες εφημερίδες αποβλακώνοντας τους δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα σήμερα να μην είναι σε θέση να πετύχουν τους στοιχειώδεις όρους αναπαραγωγής». 

ΝΔ: «Οι δηλώσεις Ξυδάκη για την ΕΡΤ μας δικαιώνουν»

Η Νέα Δημοκρατία σχολίασε χαρακτηριστικά: 

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκης ομολόγησε, στους Δελφούς, την καθεστωτική αντίληψη της Κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας ότι “η Ε.Ρ.Τ. είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτήν τη στιγμή”. Δικαίωσε έτσι απόλυτα τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και τις καταγγελίες της για τις πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. και την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης από τους κ. Τσίπρα και Παππά. Διέπραξε, όμως, και βαρύ ατόπημα, εκτοξεύοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το σύνολο των δημοσιογράφων. Έμπλεξε τις αυταπόδεικτες αλήθειες για την Ε.Ρ.Τ. με ανοίκειες ύβρεις». 

Ξυδάκης: Η ΝΔ παίζει το παιχνίδι της παραπληροφόρησης

Σε απάντησή του στην ανακοίνωση της ΝΔ ο κ. Ξυδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: 
«Η Νέα Δημοκρατία συστηματικά και μεθοδευμένα προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα βάσει μιας παλιάς γνώριμης τακτικής: Όσο πιο μεγάλο το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό θα είναι... Πριν παίξουν το παιχνίδι της παραπληροφόρησης, ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για το μαύρο στην ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013, το πάρτι των θαλασσοδανείων εις βάρος των μετόχων των τραπεζών και της επιχειρηματικότητας, την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την συμβολή τους, έμμεση και άμεση, στην κρίση που μαστίζει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια...». 

Η απάντηση του προέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή

Τα σχόλια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, για την ΕΡΤ, στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ, στους Δελφούς, πυροδότησαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, ο οποίος με ανοιχτή επιστολή του υπενθυμίζει στον κ. Ξυδάκη, μεταξύ άλλων, και τα εξής: 

«Όπως καλά γνωρίζεις, οι εποπτεύοντες την ΕΡΤ υπουργοί, είναι τρεις: Ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής και ο Υπουργός Πολιτισμού. Υπήρξες Υπουργός Πολιτισμού εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τεράστια η ευθύνη σου λοιπόν στην περίπτωση αυτής της ... κατρακύλας του οργανισμού που επόπτευες. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν άκουσα να συνοδεύει αυτήν την ισχυρή σου δήλωση.
Ακολούθως και μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό, κατείχες τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού των Εξωτερικών. Καμία αιχμή δεν άφησες ποτέ, εξ όσων γνωρίζω, δημόσια ή στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου για την κατάσταση στην ΕΡΤ.
Σήμερα, είσαι ένας εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ δεν έθεσες το ζήτημα της... κατρακύλας της ΕΡΤ ζητώντας, ως όφειλες, να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής "εκτροπής"...
».

Σχόλιο (δικό μας): Τραγική λοιπόν και τριτοκοσμική η εικόνα της ΕΡΤ, αλλά και όλων εκείνων που είχαν και έχουν την ευθύνη λειτουργίας της...

Πηγές: Με στοιχεία από naftemporiki.gr, kathimerini.gr, ethnos.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου