9 Μαρτίου 2017

Η μεγάλη ανατροπή στο Champions League: Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 6-1

Η Μπαρτσελόνα έκανε αυτό που έμοιαζε απίθανο. Την ανατροπή του αιώνα στο Champions League. Ενώ είχε χάσει με 0-4 στο Παρίσι στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16», διέλυσε χθες με 6-1 τους πρωτευουσιάνους στο «Καμπ Νόου» και πέτυχε αυτό που δεν είχε καταφέρει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του θεσμού.

Η διαμόρφωση του σκόρ

Το... πάρτι για τους Καταλανούς ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Από το τραγικό λάθος του Τραπ, αλλά και του Βεράτι που δεν απομάκρυνε, η Μπαρτσελόνα πήρε από νωρίς το προβάδισμα με την κεφαλιά του Σουάρες (3΄) και το «Καμπ Νόου»...«πήρε φωτιά». 

Ενώ φαινόταν ότι το 1-0 δεν θα άλλαζε στο πρώτο 45λεπτο, πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Τραπ στην προσπάθειά του να απομακρύνει μετά το τακουνάκι του Ινιέστα έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κουρζαβά και με το αυτογκόλ έγινε το 2-0 για τους Καταλανούς. 

Όπως ακριβώς και στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα με το... καλημέρα έκανε το 3-0 μέσα σε αποθέωση. Ο Μουνιέ έχασε το βηματισμό του κι ανέτρεψε τον Νεϊμάρ. Πέναλτι. Ο Μέσι στο 50΄ με το 11ο του γκολ σε 7 αγώνες στη διοργάνωση έφερε την ομάδα του μία ανάσα από την ισοφάριση του εις βάρος της σκορ στο «Παρκ ντε Πρενς». 

Barcelona's Lionel Messi celebrates scoring their third goal

Στο 62΄ ο Καβάνι με «κεραυνό» από την περιοχή κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν γράφοντας το 3-1. Εκει τα πάντα έδειχναν να τελειώνουν, αφού η Μπαρτσελόνα χρειαζόταν τρία ακόμη γκολ για την πρόκριση.

Όμως, δύο λεπτά πριν το φινάλε, ο Νεϊμάρ με απευθείας φάουλ έκανε το 4-1, ενώ στο 90΄ ο Βραζιλιάνος ευστόχησε σε δεύτερο (αμφισβητούμενο) πέναλτι (5-1) και το ματς πήρε ξανά φωτιά. Στο 94΄ η «χρυσή αλλαγή» του Ενρίκε, ο Σέρχι Ρομπέρτο με κεφαλιά έκανε το 6-1 κι έστειλε στον... έβδομο ουρανό όλο το γήπεδο. 

FC Barcelona's Brazilian striker Neymar Jr. celebrates the 6-1 

Σχόλια

Αναμετρήθηκε με την ιστορία και τη νίκησε. Μέχρι χθες, σε καμία από τις 58 προηγούμενες περιπτώσεις, ομάδα δεν μπόρεσε να ανατρέψει το εις βάρος 4-0 σκορ. Η Μπαρτσελόνα μπόρεσε. «Ανατροπή για την ιστορία», έγραψε η Marca, “Η Μπαρτσελόνα στην ιστορία», σημείωσε η As, ενώ η Sport σημείωσε: «Αποθέωση». 

Η κορυφαία γαλλική αθλητική εφημερίδα L’ Equipe γράφει για «ταπείνωση» και δεν ανέφερε καθόλου στον διαιτητή: «Ενα ιστορικό ναυάγιο. Τρεις εβδομάδες μετά την επίτευξη ενός από τους μεγαλύτερους θριάμβους στην ιστορία της, η Παρί Σ.Ζ γνώρισε έναν από τους χειρότερους εφιάλτες της, σε μία αξέχαστη ήττα».

Η Le Parisien: «Η Παρί Σ.Ζ ταπεινώθηκε. Το αδύνατο συνέβη. Τρεις εβδομάδες μετά τη νίκη στο Parc des Princes, η Παρί Σ.Ζ έπεσε στο Camp Nou. Μια επιστροφή που ποτέ πριν δεν έχει συμβεί στην ιστορία». 
Η Libération: «Μία Παρί Σ.Ζ αγνώριστη. Ήταν αδύνατο και το έκαναν». Η Le Monde: «Ένα τρελό παιχνίδι. Η πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στο τέλος του ενός τρελού αγώνα, η Παρί Σ.Ζ αποκλείστηκε από το Champions League».

To γερμανικό Spiegel: "Ο καλύτερος αγώνας. Τι παιχνίδι θεέ μου. Είναι η πιο σημαντική ανατροπή στην ιστορία». Η γερμανική εφημερίδα Bild: «Ιστορικό θαύμα από την Μπαρτσελόνα. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία". Το γερμανικό περιοδικό Kicker: «Η Μπαρτσελόνα έκανε το θαύμα».

Το Eurosport ανέφερε: «Μια μαύρη τρύπα. Ηταν αδύνατο, αδιανόητο. Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε από το όνειρο σε εφιάλτη, παίζοντας με το φόβο από τα πρώτα λεπτά». Η ιταλική Gazzetta Dello Sport: «Η Μπαρτσελόνα πάει πέρα από το αδύνατο. Τρία γκολ στην Παρί Σ.Ζ στα τελευταία οκτώ λεπτά».
Η αθλητική εφημερίδα της Βαρκελώνης «Sport»: «Αποθέωση! Η Μπάρτσα το γύρισε και είναι στα προημιτελικά», γράφει και συμπληρώνει: «Ο Νεϊμάρ ήταν ο ήρωας της μαγικής βραδιάς στο Καμπ Νόου». Η άλλη καταλανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo» σημειώνει: «Η Μπάρτσα υπέγραψε το πιο θαυμαστό της επίτευγμα». 

Και η μαδριλένικη «Marca», παρά την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε παρά να αποθεώσει τους Καταλανούς γράφοντας στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας: «Αποθέωση!».

Τσίπρας και Μητσοτάκης σχολιάζουν

Με ένα σκωπτικό σχόλιο «παρενέβη» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο θρίαμβο της Μπαρτσελόνα. Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, «τελικά, @kmitsotakis η PSG (σ.σ. Παρί Σεν Ζερμέν) θα κερδίσει το Champions League όσο και η ΝΔ τις επόμενες εκλογές».

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προβλέψει κατάκτηση του φετινού τροπαίου από την εν λόγω γαλλική ομάδα. Συγκεκριμένα στην ερώτηση ποιός πιστεύετε ότι θα πάρει το Champions League ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ποντάρω στο αουτσάιντερ, στην Παρί Σεν Ζερμέν».
Απάντηση Κ. Μητσοτάκη στην ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο twitter για την νίκη της Μπαρτσελόνα:

«Καλά, μια λάθος πρόβλεψη για το Champions League έκανα, δεν έχασα και τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ...» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ 
Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο twitter. 

Πηγές: Στοιχεία από 
ΑΠΕ-ΜΠΕ, sports.in.gr, twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου