26 Αυγούστου 2018

Διάσημα έργα τέχνης από...σοκολάτα

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να γευτείτε ένα διάσημο έργο τέχνης; O Γιώργος Αυγέρος, executive pastry chef, που πολλοί αποκαλούν και «μάγο της σοκολάτας», προκαλεί με τις εμπνευσμένες δημιουργίες του όχι μόνο την αίσθηση της γεύσης, αλλά και της όρασης, της αφής, της όσφρησης, ακόμη και της ακοής. Δημιουργήματα του από σοκολάτα, όπως η "Γκερνίκα" του Πικάσο, η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης, γυναικεία αναγεννησιακά κορμιά και εκατοντάδες ακόμα
σοκολατένια γλυπτά, αφού εκτέθηκαν σαν χάρμα οφθαλμών, έτρεψαν στη συνέχεια τους πιο επιδέξιους ουρανίσκους.

Ο Γιώργος Αυγέρος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», εκμυστηρεύεται πως από μικρός ασχολήθηκε με την κεραμική, την αγιογραφία και την ξυλογλυπτική, αλλά η "έκρηξη" μέσα του έγινε όταν είδε ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο ζαχαροπλάστες δημιουργούσαν γλυπτά από σοκολάτα. Έτσι παραδόθηκε όπως λέει στην τρέλα τής ιδέας ότι "η τέχνη μπορεί να φαγωθεί". 


«Όταν οι άνθρωποι βλέπουν αυτά τα αντικείμενα, αρχικά θεωρούν ότι είναι από πορσελάνη ή ξύλο και μένουν έκπληκτοι όταν ενημερώνονται ότι είναι από σοκολάτα! Τότε αφήνουν οτιδήποτε υπάρχει γύρω τους, διότι θέλουν να καταναλώσουν τα σοκολατένια γλυπτά» περιγράφει. 


Ένα από τα αγαπημένα του "έργα τέχνης", είναι η «Γκερνίκα» το διασημότερο έργο του Πάμπλο Πικάσο. «Η "Γκερνίκα" είναι το αγαπημένο έργο που έχω δημιουργήσει, είναι ένα πολύπλοκο και δύσκολο έργο τέχνης, εργάστηκα πάρα πολύ σκληρά, μου πήρε πολλές εβδομάδες και 60 κιλά σοκολάτας, για να το ολοκληρώσω. Ωστόσο όταν το ολοκλήρωσα και παρουσιάστηκε στο Εργοστάσιο σοκολάτας, το αποτέλεσμα πιστεύω ήταν καλό» σημειώνει.

Όσο για το αγαπημένο του είδος σοκολάτας, δεν είναι άλλο από την κλασική σοκολάτα υγείας, αν και όπως λέει «έχουν βγει και νέα είδη σοκολάτας, όπως η λευκή καραμελωμένη αλλά και η ροζ σοκολάτα, που πρόσφατα έχει προκύψει από μια ειδική ποικιλία σπόρου κακάου. Υπάρχει εξέλιξη και σε αυτόν τον τομέα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου