25 Αυγούστου 2018

Μελάνια Τραμπ, η Πρώτη Κυρία τρολάρει τον Πρόεδρο;

Ο ρόλος της Μελάνια Τραμπ συζητείται έντονα στις Ηνωμένες Πολιτείες: Για κάποιους, το πρώην μοντέλο από τη Σλοβενία έχει βρεθεί στο χρυσό κλουβί και απλώς δανείζει στον "αυτοκράτορα" του Λευκού Οίκου ένα όμορφο πρόσωπο. Κάποιοι άλλοι βλέπουν στην πρόσφατη συμπεριφορά της μια μικρότερη ή μεγαλύτερη εξέγερση.

Στις 20 Αυγούστου, η πρώτη κυρία δημόσια επέκρινε τα πρόσωπα που κάνουν bulling στο Ιντερνετ, την ώρα που ο σύζυγός της παρεκτρεπόταν και πάλι στο Twitter για να επιτεθεί με λύσσα κατά του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ. Εκείνη την ημέρα, λίγη ώρα πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, η 48χρονη Μελάνια Τραμπ είχε διαβάσει το tweet του συζύγου της κατά του Μάλερ που τον χαρακτήριζε «απόβρασμα» και «σκύλο», παραβάλλοντάς τον με τον Τζόζεφ ΜακΚάρθι. 

Μιλώντας λίγο μετά σε συνέδριο στο Μέριλαντ η Μελάνια Τραμπ δεν μάσησε τα λόγια της για τους κινδύνους του online bulling για τα παιδιά. "Τα κοινωνικά μέσα είναι μέρος της καθημερινής ζωής, "μπορούν να έχουν πολλά θετικά αποτελέσματα. Αλλά μπορούν επίσης να είναι επιζήμια και καταστροφικά, εάν δεν χρησιμοποιούνται σωστά", είπε η Μελάνια. «Τα περισσότερα παιδιά γνωρίζουν τα οφέλη και τις παγίδες των social media, ίσως και καλύτερα από κάποιους ενήλικες», δήλωσε η πρώτη κυρία. Ήταν σαν να μιλούσε για τον σύζυγό της, όπως έγραψαν κάποια αμερικανικά ΜΜΕ. Η "σύνδεση" των λόγων της πρώτης κυρίας με το tweet του Ντόναλντ Τραμπ ήταν αυτόματη για τα ΜΜΕ. 

Τον Ιούνιο η πρώτη κυρία ταξίδεψε στα μεξικανικά σύνορα για να επισκεφθεί κέντρο κράτησης παιδιών μεταναστών. Των παιδιών των οικογενειών παράνομων μεταναστών που χώρισε ο σύζυγός της προκαλώντας κατακραυγή. Τότε, φόρεσε ένα τζάκετ που έγραφε «I really don't care, do U?». Τα μέσα ενημέρωσης το πήραν τοις μετρητοίς. Ομως, μάλλον ήταν ένα μήνυμα που απευθυνόταν στον σύζυγό της.

Η θεωρία που αρχίζει να κυκλοφορεί είναι ότι η Μελάνια τρολάρει συστηματικά τον πρόεδρο. Βρίσκει τρόπους να δείχνει ότι τον αψηφά. Η στάση της δείχνει πατριωτισμό, όμως παράλληλα του ξεπληρώνει τις ταπεινώσεις που έχει υποστεί από αυτόν. 

Αυτό που κυκλοφορεί μετ' επιτάσεως όμως είναι ότι η 48χρονη Μελάνια ανυπομονεί να τελειώσει η προεδρία Τραμπ για να πάρει διαζύγιο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, μετά από 13 χρόνια γάμου με τον Τραμπ, η Μελάνια δεν είναι πλέον ιδιαίτερα επιθυμητή. Αλλωστε δεν είναι μυστικό ότι δεν μοιράζονται τα βράδια την ίδια κρεβατοκάμαρα εδώ και πολύ καιρό. Ακόμη και στις επίσημες κρατικές επισκέψεις διατίθενται ξεχωριστές σουίτες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕFrankfurter Rundschau, New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου