25 Αυγούστου 2018

Στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας και πάλι

Ξαναπήγαμε, παρ' ότι το έχουμε επισκεφθεί πάλι και πάλι! Το Πολυλίμνιο το αποτελούν μια σειρά από μικρές λίμνες (εξ ου και το όνομά του) με καταρράκτες, σε ένα φαράγγι απερίγραπτης φυσικής ομορφιάς. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, κοντά στο χωριό Χαραυγή. Κατευθύνεσαι προς τα εκεί από το χωριό Καζάρμα, που είναι περίπου στο μέσο της διαδρομής Καλαμάτας - Πύλου.

Αφού παρκάρεις, λίγο μετά την Χαραυγή, συνεχίζεις περπατώντας με προσοχή στον κατηφορικό χωματόδρομο για δεκαπέντε περίπου λεπτά και φτάνεις στο Πολυλίμνιο. Εκεί, μέσα στην πυκνή βλάστηση, αντικρίζεις τη μιά λίμνη μετά την άλλη και ανάμεσά τους μικρούς καταρράκτες. Και φυσικά τα φωτογραφίζεις!




Φτάνοντας στο Πολυλίμνιο, το δύσβατο μονοπάτι, παράλληλα με το μικρό ποτάμι, οδηγεί: προς τα δεξιά για τις λίμνες Καδούλα, Κάδη και τον μεγάλο καταρράκτη, ενώ προς τα αριστερά για τις λίμνες Πανάγου και Σταθούλας, για να αναφέρουμε τις πιο σημαντικές. 

 


Σε μια διαδρομή συνολικά τριών χιλιομέτρων περίπου υπάρχουν 15 διαδοχικές λίμνες με παράξενα ονόματα και αρκετοί μικρού ύψους καταρράκτες.



Πλέον, ανθρωποι κάθε ηλικίας, αψηφώντας τη δυσκολία της διαδρομής, απολαμβάνουν τη μαγεία του τοπίου με τις Λιμνούλες και καταρράκτες στο Πολυλίμνιοενώ οι πιο θαρραλέοι κολυμπούν στα παγωμένα νερά των λιμνών και οι ακόμα πιο τολμηροί κάνουν βουτιές στα νερά τους από τα βράχια που τις περιβάλλουν


Όπως διαπιστώσαμε από το μεγάλο πλήθος των επισκεπτών, το Πολυλίμνιο έχει πλέον γίνει ένας αρκετά δημοφιλής προορισμός, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Λίγα μόλις χρόνια πριν, όταν το είχαμε και πάλι επισκεφθεί, θυμάμαι ότι είμασταν εκεί μόνο εμείς και μια ή δυο παρέες ακόμη. Και ήταν και τότε Αύγουστος μήνας. 

Πάντως, αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί κανείς το Πολυλίμνιο με την πρώτη ευκαιρία. Προσφέρει έναν απίθανο συνδυασμό νερού, βλάστησης και πέτρας...

afirimeno.com

Φωτογραφίες:Takis Ant 

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο για να το δούμε, αλλά όχι και για να κολυμπήσουμε! σίγουρα το νερό είναι πάγος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή