26 Αυγούστου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης: Άμεση κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλάει στα «ΝΕΑ» και δεσμεύεται πως θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνησή του θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και πως θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: 

Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση

«Η εικόνα της χώρας μας σήμερα είναι εικόνα παρακμής και διάλυσης» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει: «Στις 23 Ιουλίου ζήσαμε μια εθνική τραγωδία. Μία ολόκληρη πόλη, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάηκε, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 νοσηλεύονται ακόμη. Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη. Η άλλη όψη της κρατικής απουσίας είναι η ανομία, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με συμμορίες να δρουν ανενόχλητες ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από την Ελλάδα της πράξης και της αισιοδοξίας».

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση. Και επειδή είμαι βέβαιος ότι αυτό θέλει και η μεγάλη πλειοψηφία, ουδόλως με προβληματίζουν η προεδρική εκλογή του 2020 και η απλή αναλογική για την οποία με ρωτήσατε. Αλλωστε, όπως έχω πει, η κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο, εισηγούμενη ένα δίκαιο σύστημα που θα διασφαλίζει και την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την ανάγκη κυβερνησιμότητας της χώρας».

«Ολο το πρόγραμμά μας στηρίζεται στην εφαρμογή ενός σαρωτικού κύματος μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσει την οικονομία ανταγωνιστική και το κράτος λειτουργικό, παρέχοντας ασφάλεια σε όλους και αλληλεγγύη στους πιο αδύναμους. Για το ζήτημα των πλεονασμάτων έχω πει ξεκάθαρα ότι θα διεκδικήσω τη μείωση των στόχων τούς οποίους δυστυχώς συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα γίνει αμέσως μόλις ανακτήσει η Ελλάδα την αναγκαία πολιτική της αξιοπιστία» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ 

Η ΝΔ θα εφαρμόσει νέο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα 

Ενδεικτική της επανεκκίνησης που προτίθεται να κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι η κατάργηση – σε συνεννόηση πάντα με τους εταίρους – τον νόμο Κατρούγκαλου, προκειμένου να τον αντικαταστήσει με ένα δικαιότερο ασφαλιστικό σύστημα:

«Η ΝΔ έχει ήδη επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει ένα εντελώς νέο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα στο οποίο προφανώς δεν έχει καμία θέση ο νόμος Κατρούγκαλου. Ο νόμος αυτός θα καταργηθεί. Οχι μόνον επειδή επέβαλε πρόσθετες άδικες μειώσεις στους συνταξιούχους. Αλλά, κυρίως, διότι η "λογική" του είναι τιμωρητική προς τους εργαζομένους. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι τιμωρεί πρωτίστως τους πιο δημιουργικούς Ελληνες. Το δε άθροισμα φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης που προκάλεσε, είναι πρωτοφανές. Αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για φοροδιαφυγή. Και γι' αυτό θα καταργηθεί αμέσως» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

Σωσίβιο του Τσίπρα η ακραία πόλωση

«Ο κ. Τσίπρας βλέπει την ακραία πόλωση ως το τελευταίο του σωσίβιο. Αλλά ούτε η πόλωση θα αποτρέψει την οριστική ήττα του. Εκτιμώ, μάλιστα, ότι η τακτική αυτή θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ. Η κοινωνία σήμερα δεν θέλει άλλες ανούσιες αντιπαραθέσεις. Οι πολίτες έχουν επιμερίσει τις ευθύνες και γνωρίζουν πια πολύ καλά τι έγινε στην Ελλάδα. Ξέρουν ποιος έλεγε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια, ποιος έκανε το Οχι Ναι στο δημοψήφισμα, ξέρουν και πόσο έβλαψε τον τόπο το "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν".

Αυτό που σήμερα θέλουν να ακούσουν οι Ελληνες και αυτό που τελικά θα κρίνουν στις εκλογές είναι ποιος μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης, να φέρει επενδύσεις και κυρίως να δημιουργήσει νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές. Με απλά λόγια θα κρίνουν ποιος μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην ευημερία με ασφάλεια. Ο κ. Τσίπρας, όπως φάνηκε και στην Ιθάκη, εξακολουθεί να μιλάει για το παρελθόν. Εγώ θα επιμένω να μιλάω για το μέλλον. Και πολύ σύντομα θα κριθούμε και οι δύο για τις επιλογές μας» σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία

«Ο διαχωρισμός Αριστεράς – Δεξιάς, με τους όρους του παρελθόντος, είναι παντελώς ξεπερασμένος. Τα πραγματικά διλήμματα της χώρας είναι σήμερα πιο ξεκάθαρα από ποτέ: υπευθυνότητα ή λαϊκισμός. Αξιοκρατία ή κομματισμός. Αποτελεσματικότητα ή ανικανότητα. Η ΝΔ έχει διδαχθεί από τα λάθη της και δεν προτίθεται να τα επαναλάβει» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ θα επιδιώξω την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία θα αποτυπώνει την πλατιά κοινωνική συμμαχία που θέλει να βγει η χώρα μας από το σημερινό της τέλμα και να αφήσει την κρίση οριστικά πίσω της»


Κυβερνητικές Αντιδράσεις 

Έντονες ήταν οι κυβερνητικές αντιδράσεις στη δέσμευση του Κυρ. Μητσοτάκη για άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ:

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού 

«Με τη συνέντευξή του σήμερα στα ΝΕΑ, ο κ. Μητσοτάκης μας βγάζει από τον κόπο να αναδεικνύουμε τις ανατριχιαστικές πλευρές της πρότασης του για τη χώρα, αφού το κάνει μόνος του», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για τη συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην εφημερίδα "Τα Νέα". «Όταν ο λαός ακούει για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, νέο ασφαλιστικό νόμο και ανταγωνιστικότητα από τον κ. Μητσοτάκη ξέρει καλά τι τον περιμένει: απολύσεις, μειώσεις μισθών, ιδιωτική ασφάλιση και απορρύθμιση», επισημαίνει και προσθέτει: «Αυτό είναι το μνημόνιο του κου Μητσοτάκη, που εμφανίστηκε για άλλη μία φορά εμπαθής, αλαζονικός, φίλος των ολιγαρχών και κυρίως ακροδεξιός. Μακάρι να έδινε συνεντεύξεις συχνότερα».

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου 

«Η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να καταργήσει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του νόμου 4387/16, είναι μία ακόμα επιβεβαίωση της πολιτικής επιλογής και στόχευσης της ΝΔ να υπονομεύσει και να απαξιώσει το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να ανοίξει τον δρόμο για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου για την συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». 

Πηγές: tanea.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου