30 Αυγούστου 2018

Ο Τούρκος Ferhat Dollar αλλάζει το επίθετό του!

Χωρίς να διαφαίνεται τέλος στη διένεξη Άγκυρας - Ουάσιγκτον, ο Φερχάτ Ντολάρ (Ferhat Dollar) πήγε στο ληξιαρχείο με ένα αίτημα: Να αλλάξει το επίθετό του. «Το Ντόλαρ (Dolar) στα τουρκικά σημαίνει δολάριο», όπως λέει ο ίδιος.

«Εξαιτίας των πρόσφατων οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Αμερική στη χώρα μας, το επίθετό μου έχει γίνει περίγελος. Γι αυτό αποφάσισα να το αλλάξω», είπε ο 48χρονος έμπορος Φερχάτ στην Milliyet.

Η αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες συνέβαλε στην επιτάχυνση της διένεξης των δύο νατοϊκών συμμάχων με την τουρκική λίρα να έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της φέτος.

«Δεν είχα ποτέ καταθέσεις σε αμερικανικά δολάρια, ούτε ένα δολάριο να πουλήσω, αλλά έχω ένα επίθετο που θα αλλάξω και αυτό θα κάνω», λέει.

«Δεν μπορώ να δεχτώ τη στάση των ΗΠΑ ενάντια στην Τουρκία. Συγχύζομαι από όσους κάνουν προσβλητικά σχόλια για το επίθετό μου», είπε σήμερα ο Φερχάτ, από την Νταλαμάν, επαρχία της Μούγλας στο CNNTurk.

«‘Ντολάρ, πόσο αξίζεις σήμερα;’, ‘Ντολάρ πετάς σήμερα’, ‘ Ντολάρ κατρακυλάς σήμερα’, ‘Ας χτυπήσουμε τον Ντολάρ στο κεφάλι για να καταρρεύσει’. Αυτά μου λένε» λέει απηυδισμένος.

Ποιο ελπίζει να είναι το νέο του επίθετο; «Νταλάρ», που δεν σημαίνει κάτι στα τουρκικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου