19 Αυγούστου 2018

Ο Τραμπ και η θεωρία συνωμοσίας Q

Μια υποτιθέμενη μυστική συνωμοσία από ένα «βαθύ κράτος» εναντίον του Προέδρου Τραμπ και των υποστηρικτών του! Οι οπαδοί του Q, που πρόσφατα έκαναν έντονα αισθητή την παρουσία τους, βλέπουν τους εαυτούς τους ως τον στρατό της αντίστασης κατά της διεθνιστικής αυτής εγκληματικής οργάνωσης, με τον Τραμπ ως άτυπο αρχιστράτηγο!

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια:

Το QAnon αναφέρεται σε μια θεωρία συνωμοσίας επικεντρωμένη στο Q, μια διαδικτυακή λαβή που χρησιμοποιείται σε διάφορες κάρτες εικόνων από ένα πιθανώς αμερικανικό ψευδώνυμο άτομο ή ομάδα ατόμων που ισχυρίζεται (ή ισχυρίζονται) ότι έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες που αφορούν τη διοίκηση του Trump και τους αντιπάλους του στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η θεωρία περιγράφει μια υποτιθέμενη μυστική συνωμοσία από ένα «βαθύ κράτος» εναντίον του Προέδρου Τραμπ και των υποστηρικτών του. Η Q κατηγόρησε επίσης πολυάριθμους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, πολιτικούς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους που εμπλέκονται σε ένα διεθνές δαχτυλίδι διακίνησης παιδιών για σεξ. 

Η θεωρία της συνωμοσίας, που κυρίως διαδόθηκε από τους υποστηρικτές του αμερικανικού προέδρου Donald Trump με τα ονόματα The Storm και The Great Awakening, χαρακτηρίστηκε ευρέως ως "αβάσιμη", "unhinged" και "χωρίς αποδεικτικά στοιχεία". Οι υποστηρικτές του έχουν χαρακτηριστεί ως "μια διαταραγμένη λατρεία συνωμοσίας". 


Από ένα δημοσίευμα στην "Καθημερινή":

Στα τέλη του περασμένου μήνα, σε ομιλία του προέδρου Τραμπ στην Τάμπα της Φλόριντα, έκαναν έντονα αισθητή την παρουσία τους οι οπαδοί ενός νέου "κινήματος", που έως τότε υφίστατο μόνο στις σκοτεινές συνωμοσιολογικές παρυφές του Διαδικτύου. Φορώντας μπλούζες με το κεφαλαίο γράμμα Q, κραδαίνοντας πλακάτ με συνθήματα όπως «We are Q», οι στρατιώτες του QAnon έκαναν μαζική έφοδο από τα ψηφιακά τους λαγούμια στην εκτυφλωτική λάμψη του πραγματικού κόσμου.

Στο επίκεντρο του πλέγματος συνωμοσιών που συναποτελούν την κοσμοθεωρία του QAnon βρίσκεται ο (ή; οι;) Q – ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα ανώνυμων αξιωματούχων, το ύφος των αναρτήσεων των οποίων παραπέμπει σε στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών ή των ενόπλων δυνάμεων (το γράμμα αναφέρεται σε υψηλού επίπεδου κρατική εξουσιοδότηση ασφαλείας). Στις αναρτήσεις αυτές αποκαλύπτεται μια ιλιγγιώδης πανσπερμία διαβολικών σχεδίων που εξυφαίνονται από μια διεθνή οργάνωση, η οποία ελέγχει την αμερικανική κυβέρνηση, τη βιομηχανία και τα ΜΜΕ. Στη ρίζα του συνωμοτικού δένδρου βρίσκεται η (εβραϊκή) οικογένεια των Ρόθτσιλντ, στην πλεκτάνη εμπλέκονται (τουλάχιστον) όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ μετά τον Ρέιγκαν και μεταξύ των ειδεχθών δραστηριοτήτων της οργάνωσης είναι η εμπορία και η σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, στην οποία συμμετέχουν κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο μόνος που μάχεται εναντίον της πολυσχιδούς μεγα-συνωμοσίας, σύμφωνα με τον Q, είναι ο πρόεδρος Τραμπ – εξ ου και το μένος με το οποίο τον πολεμά το «βαθύ κράτος».

Οι οπαδοί του Q βλέπουν τους εαυτούς τους ως τον στρατό της αντίστασης κατά της διεθνιστικής αυτής εγκληματικής οργάνωσης, με τον Τραμπ ως άτυπο αρχιστράτηγο. Οι αναφορές του στον αριθμό 17, όπως όταν είπε ότι έχει επισκεφθεί την Ουάσιγκτον μόνο 17 φορές –το Q είναι το 17ο γράμμα της αγγλοσαξονικής αλφαβήτου– εκλαμβάνονται ως έμμεσα μηνύματά του προς το κίνημα. Η πρόβλεψή του, προ μηνών, ότι βιώνουμε «τη νηνεμία πριν από την καταιγίδα», θεωρήθηκε προμήνυμα της επερχόμενης κάθαρσης.

Το QAnon μετράει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής, αλλά –όπως μαρτυρεί η παρουσία των πιστών του στην Τάμπα– έχει διευρύνει ταχέως την απήχησή του χάρη στην υποστήριξη διασημοτήτων όπως η Ροζάν Μπαρ και τη χειμαρρώδη διάδοσή του μέσω των social media. Ο ίδιος ο Τραμπ, παρά τις φαντασιώσεις των συνωμοσιολόγων, δεν το έχει ενστερνιστεί ή προωθήσει.

Ωστόσο το δημαγωγικό του λεξιλόγιο –οι αναφορές στο «βαθύ κράτος», στους «διεθνιστές» (globalists) που επιχειρούν να μπλοκάρουν την ατζέντα του, στη «βρώμικη» Χίλαρι Κλίντον, στο «κυνήγι μαγισσών» του Ρόμπερτ Μιούλερ και στη διαφθορά της ηγεσίας του FBI– έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα γόνιμο έδαφος για να ευδοκιμήσουν τέτοιες θεωρίες. Και σε μια εποχή στην οποία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού απορρίπτει τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης ως συνένοχα στη συνωμοσία εις βάρος του «λαού», η παράλληλη πραγματικότητα με ήρωα τον λευκό ιππότη Τραμπ μπορεί να έχει σοβαρές πολιτικές συνέπειες. 

Πώς θα αντιδράσουν, άραγε, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τον λατρεύουν εάν όντως ξεκινήσουν διαδικασίες καθαίρεσής του; Ιδιαίτερα με δεδομένο ότι ο Τραμπ θα κάνει τα πάντα για να υποδαυλίσει το μίσος τους για το σύστημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου