10 Αυγούστου 2018

Χρυσό μετάλλιο και η Βούλα Παπαχρήστου στο Βερολίνο, στο τριπλούν

Χρυσό μετάλλιο και η Βούλα Παπαχρήστου απόψε στο Βερολίνο, στο τριπλούν με 14,60 μέτρα. Και είναι το τρίτο χρυσό μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση. 

Αυτή τη φορά η Βούλα Παπαχρήστου κατέβηκε στους αγώνες αποφασισμένη να κάνει στο τριπλούν το άλμα που θα την έφερνε στην πιο ψηλή θέση του βάθρου. Αυτό ήταν στη δεύτερη προσπάθειά της,
που προσγειώθηκεστα 14,60 μέτρα. Μια επίδοση που έμεινε αξεπέραστη από τις υπόλοιπες αθλήτριες του τελικού. 

Έτσι η Παπαχρήστου έδωσε στα ελληνικά χρώματα το τρίτο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά από εκείνα των Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος και της Κατερίνας Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ. Μην ξεχνάμε και το ασημένιο της Νικόλ Κυριακοπούλου επίσης στο επί κοντώ.

Τι κι αν το πρώτο άλμα της Βούλας Παπαχρήστου στο Βερολίνο ήταν άκυρο. Το δεύτερο ήταν στα… μέτρα που έπρεπε για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Ο στόχος της, στη συνέχεια, ήταν μία ακόμα καλύτερη επίδοση με αποτέλεσμα να είναι άκυρα και το τρίτο και το τέταρτο και το πέμπτο άλμα της. Το τελευταίο της άλμα ήταν στα 14,32 μ. 


Το άλμα στα 14,60, που αποτελεί και κορυφαία εφετινή επίδοση για την Βούλα Παπαχρήστου, την έστεψε για πρώτη φορά «βασίλισσα» της Ευρώπης.

Το ασημένιο μετάλλιο 
στο τριπλούν κατέκτησε η Γερμανίδα Κρίστιν Γκέριτς με 14,45 μ. και το χάλκινο η Άνα Πελετέιρο (Ισπανία) με 14,44 μ.

Πρόκειται για το δεύτερο χρυσό που προσθέτει στη συλλογή της η ομάδα του προπονητή Γιώργου Πομάσκι. Το πρώτο ήρθε στο μήκος από τον Μίλτο Τεντόγλου.


Και μια σκιά από το παρελθόν

Έξι χρόνια πριν. Σάλο είχε προκαλέσει μια ρατσιστική ανάρτηση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου στο λογαριασμό της στο twitter στις 23 Ιουλίου του 2012. Τότε είχε γράψει: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!».

Πολλοί απέδωσαν την απερισκεψία της στο νεαρό της ηλικίας (23 ετών τότε), στη «φούρια» και την έλλειψη της δεύτερης σκέψης. Αλλά και η ίδια είχε δήλωσει τότε στο sport-fm.gr: «Έλεος δεν μπορώ να κάνω χιούμορ; Δεν ήθελα να μειώσω κανέναν. Το είδα στο Facebook γέλασα και για αυτό το ανέβασα. Πού να φανταστώ ότι θα με πουν ρατσίστρια και θα γίνει όλο αυτό».

Ζήτησε συγγνώμη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έγραψε τότε στο λογαριασμό της στο twitter: «Ζητώ συγγνώμη αν άθελα μου προσέβαλα ανθρώπους! δεν έχω καμία ανάμειξη με τα πολιτικά!!! Είμαι Αθλήτρια και μόνο!! Όλα αυτά που συνέβησαν δεν με εκφράζουν είμαι Αθλήτρια τίποτε άλλο!! Δεν συνηθίζω να προσβάλω ποτέ κανέναν... δεν είμαι αυτής της ιδεολογίας!»

Όμως, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ανάρτησή της στο "Twitter", το περιεχόμενο της οποίας θεωρήθηκε ρατσιστικό, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έθεσε τη Βούλα Παπαχρήστου εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου (που ξεκινούσαν στις 27 ιουλίου του 2012), παρά τη συγγνώμη που εκείνη ζήτησε. Το τίμημα που πλήρωσε τότε η Βούλα Παπαχρήστου για την απερισκεψία της ήταν βαρύ... 


Πηγές: Στοιχεία απο kathimerini.gr, naftemporiki.gr, newsbeast.gr







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου