20 Αυγούστου 2018

Μουσείο Τζέιμς Μποντ, στο χείλος ενός γκρεμού

Στο χείλος ενός γκρεμού στο Ζέλντεν της Αυστρίας τοποθέτησε ο Αυστριακός αρχιτέκτονας Γιόχαν Ομπερμόζερ (Johann Obermoser) ένα μουσείο που θα φιλοξενήσει μια έκθεση η οποία εξερευνά την ιστορία του Τζέιμς Μποντ.

Το κτίριο βρίσκεται στην κορυφή του όρους Γκάισλατσκογκλ, σε υψόμετρο πάνω από 3.000 μέτρα, στην τοποθεσία που ήταν το σκηνικό για το κυνηγητό στο χιόνι το οποίο απολαύσαμε στην ταινία του 2015 «Spectre».

Ευρισκόμενο μέσα σε ένα θέρετρο για σκι, το με εμβαδόν 1.300 τετραγωνικών μέτρων μουσείο είναι ένα από τα μουσεία σε μεγαλύτερο υψόμετρο σε όλον τον κόσμο. Ο Όμπερμοζερ χρησιμοποίησε μπετόν, ως «αντανάκλαση» του γρανίτινου φυσικού περιβάλλοντος και, στον σχεδιασμό τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, ακολούθησε τα αισθητικά μονοπάτια τού εκλιπόντος σχεδιαστή παραγωγής ταινιών Τζέιμς Μποντ, του Κεν Άνταμ.

Η έκθεση με τίτλο «007 Elements» απλώνεται σε 10 αίθουσες, οι οποίες, μέσω μιας σειράς εγκαταστάσεων, οδηγούν τον επισκέπτη βήμα βήμα στη δημιουργία μιας ταινίας Τζέιμς Μποντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου