18 Αυγούστου 2018

«Στο σφυρί» το πιο θρυλικό ρούχο της Μέριλιν Μονρόε

Το λευκό φόρεμα που ανεμίζει χάρη στον υπόγειο αεραγωγό χαρίζοντας στο Χόλιγουντ μία από τις πιο εμβληματικές στιγμές του, θα δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο του 2018 μαζί με διάφορα άλλα πολύτιμα memorabilia από την καριέρα της διάσημης ηθοποιού 

Πρόκειται για μία από τις πιο εμβληματικές κινηματογραφικές σκηνές του εικοστού αιώνα:
Η Μέριλιν Μονρόε στέκεται με τόλμη και γοητεία πάνω από μία σχάρα στο πεζοδρόμιο και λέει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο «ωωω, νιώθεις το αεράκι από το υπόγειο μετρό;». Την ίδια στιγμή, το λευκό της φόρεμα ανασηκώνεται και την τυλίγει, αναδεικνύοντας τα καλλίγραμμα πόδια της και σφραγίζοντας τη φήμη της ως απόλυτο σύμβολο του σεξ. 

Ηρθε λοιπόν η ώρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, το φόρεμα αυτό να δημοπρατηθεί, από τον χολιγουντιανό οίκο δημοπρασιών «Profiles in History», για μία ακόμα φορά, μαζί με διάφορα άλλα πολύτιμα memorabilia από την καριέρα της διάσημης ηθοποιού. 



Εκτός από το χαρακτηριστικό λευκό ρούχο που φορούσε στην ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ «Επτά χρόνια φαγούρα», στο σφυρί βγαίνει και το «κορμάκι» που φορούσε η Μέριλιν στην ταινία «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές». Αλλά και το γεμάτο με σημειώσεις της ηθοποιού αντίγραφο του σεναρίου της ταινίας «Επτά χρόνια φαγούρα» και μία υπογεγραμμένη φωτογραφία, που θεωρείται η πρώτη που υπέγραψε ως «Μέριλιν» και όχι ως «Νόρμα Τζιν», όπως ήταν το πραγματικό της όνομα. 

Να σημειωθεί ότι το θρυλικό λευκό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε έχει πουληθεί στην τιμή των 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων το 2011 και αναμένεται να σημειώσει υψηλότερες επιδόσεις αυτή τη φορά. 

«Το Χόλιγουντ είναι το μέρος όπου θα πληρώσουν χίλια δολάρια για ένα σου φιλί και πενήντα σεντς για την ψυχή σου» είχε πει κάποτε η ίδια η Μέριλιν με εκείνη τη γλυκόπικρη αυτογνωσία που τη διέκρινε

Πηγή: protagon.gr

Σχετικές αναρτήσεις:
Μέριλιν Μονρόε (Marilyn Monroe) (0
1.06.2013)
Για 4,8 εκατ. δολάρια δημοπρατήθηκε φόρεμα της Marilyn Monroe (19.11.
2016)






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου