29 Αυγούστου 2018

Ferrari 250 GTO δημοπρατήθηκε για 48,4 εκατ. δολ.

Μία Ferrari του 1962, συγκεκριμένα το μοντέλο Ferrari 250 GTO, δημοπρατήθηκε για 48,4 εκατ. δολάρια σε άγνωστο συλλέκτη, όπως αναφέρει το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό Forbes. Η εν λόγω τιμή είναι κατά 25% μεγαλύτερη από την προηγουμένη τιμή-ρεκόρ για πώληση αυτοκινήτου αντίκα πριν από τέσσερα χρόνια.

Οπως αναφέρει το Bloomberg, παρακολουθώντας κανείς τα ρεκόρ που σημειώνουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά και τα ρεκόρ στις δημοπρασίες αυτοκινήτων, θα εκπλαγεί. Την τελευταία δεκαετία, οι αποδόσεις των δεικτών έχουν αυξηθεί κατά 158%. Είναι όμως πολύ μικρότερες εν συγκρίσει με την απόδοση του δείκτη Hagerty σχετικά με τις τιμές των Ferrari, ο οποίος το ίδιο διάστημα έχει τριπλασιαστεί.

Θα μπορούσαμε, επίσης, να αναφερθούμε και στο ποσό των 450 εκατ. δολαρίων που δόθηκε για την αγορά του πολύ σημαντικού ζωγραφικού πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, «Ο Σωτήρας του κόσμου». Τα 450 εκατ. δολάρια για τον πίνακα αυτόν αποτελούν ιστορικά την υψηλότερη τιμή για έργο τέχνης. «Ολα αυτά θα πρέπει να κάνουν αναλυτές και οικονομολόγους να ανησυχούν», επισημαίνει ο Σέιν Ολιβερ, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στην εταιρεία επενδύσεων AMP Capital Investors. 

«Βλέποντας όλα αυτά τα ρεκόρ, αντιλαμβανόμαστε πως η υπερβολή και ο παραλογισμός έχουν επανακάμψει», επισημαίνει ο κ. Ολιβερ και προσθέτει: «Πολλοί εισηγμένοι αμερικανικοί όμιλοι επενδύουν εκ νέου τα μερίσματά τους. Ωστόσο, η αύξηση της τιμής της μετοχής τους ύστερα από αυτήν την κίνηση υστερεί σε σχέση με το πόσο γρήγορα ενισχύθηκε η αξία των Ferrari τα τελευταία 10 χρόνια».

Ο Γκρεγκ Γουίτεν, γνωστός συλλέκτης κλασικών αυτοκινήτων, ήταν και ο πωλητής της εμβληματικής Ferrari 250 GTO του 1962. «Είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωνε, πίνοντας σαμπάνια με τη γυναίκα του και στενούς φίλους του για να εορτάσει την πώληση. Η συγκεκριμένη Ferrari δημοπρατήθηκε στον οίκο Sotheby’s. 

Πηγή: kathimerini.gr
Σχετικό βίντεο στο bloomberg.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου