30 Ιουνίου 2019

Προεκλογικές επιθεσεις με αντιγραφές και κατενάτσιο ο Τσίπρας

«Ναι, είναι βέβαιο, δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά. Δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με τη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη στην πατρίδα μας, που άνοιξε τον δρόμο για να είμαστε σήμερα ξανά ελεύθεροι, να ατενίζουμε ένα μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία». Δεν ήταν λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου στα πρώιμα χρόνια του ΠΑΣΟΚ αυτά που ακούστηκαν στην προεκλογική συγκέντρωση στη Δραπετσώνα, ήταν λόγια του Αλέξη Τσίπρα που για μια ακόμα φορά πρσπάθησε να τον αντιγράψει. Εξάλλου, πρόσφατα το είχε ξεκαθαρίσει: «Απευθύνομαι στην ψυχή του απλού κόσμου του ΠΑΣΟΚ που μεγάλωσε και έζησε με τη μνήμη του τι σημαίνει αυτή η Δεξιά που θέλει να ξανακυβερνήσει» είχε πει. 

«Εμείς, εσείς, όλοι μαζί ελευθερώσαμε τη χώρα από αυτό τον ζυγό των δανειστών που ήταν για 8 ολόκληρα χρόνια, και το πετύχαμε αυτό με την κοινωνία όρθια» είπε στη Δραπετσώνα, προσπαθώντας να κολακέψει το λιγοστό πλήθος που τον παρακολουθούσε, για να επιτεθεί στη συνέχεια στους βασικούς πολιτικούς του αντιπάλους. Οι εχθροί του "δεν είναι μόνο ανάλγητοι είναι και φοβισμένοι" υποστηρίξε. «Καταλαβαίνουν ότι δεν αρκεί για να κερδίσεις εθνικές εκλογές μόνο φτιάχνοντας αρνητικό αφήγημα για τον αντίπαλο, αν δεν μπορείς να φτιάξεις θετικό αφήγημα για σένα» αναφέρει ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας ουσιαστικά τον εαυτό του και δηλώνοντας ότι αυτό αφορά τους άλλους!

Μιλώντας στην Τρίπολη κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ που προσπαθούν να πείσουν ότι το παιχνίδι των εκλογών της 7ης Ιουλίου έχει κριθεί και, χρησιμοποιώντας ποσοδοφαρικούς όρους, είπε ότι «το έχουν ρίξει στο κατενάτσιο», στην άμυνα και 
«πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα»! Πιστός πάντα στην γνώριμη τακτική του, που μετά τη συντριπτική του ήττα στις ευρωεκλογές έχει ενταθεί, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φέρει τους πολιτικούς του αντιπάλους στη δική του δυσχερή θέση.

«Ο στόχος μας είναι σαφής και εφικτός. Αρκεί ο καθένας από μας, να πείσει άλλον έναν», σημείωνε στην Τρίπολη και εξηγούσε: «Αρκεί να φέρουμε στην κάλπη της ελπίδας, ο καθένας από μας, άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο». Ξέροντας βέβαια ότι αυτός «που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο» όχι μόνο δεν θα φέρει στην κάλπη της «ελπίδας» έναν ακόμη άνθρωπο, αλλά δεν θα προσέλθει ούτε και ο ίδιος για να του δώσει την ψήφο του.

«Όσοι ήδη έχουν αρχίσει να ράβουν κοστούμια είναι γελασμένοι γιατί την τελική κρίση την έχει ο ελληνικός λαός που θα μιλήσει στις 7 Ιουλίου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Βόλο και επανέλαβε ότι «η ελπίδα θα κερδίσει και πάλι την έπαρση και την αλαζονεία». Πάλι, μια από τα ίδια! 
Όμως παρέβλεψε το γεγονός ότι εκείνη η «ελπίδα», που τέσσερα και πλέον χρόνια πριν ερχόταν, όπως ο ίδιος και τότε υποσχόταν, έχει χάσει προ πολλού το δρόμο της! Όσο για τον ποιόν χαρακτηρίζουν περισσότερο η «έπαρση και αλαζονεία» ο καθένας μπορεί να κρίνει.

Τώρα, το εαν οι ψηφοφόροι μπορούν ακόμη να συγκινηθούν -μιας και εξακολουθεί να ποντάρει στο συναίσθημα- από την παρωχημένη αυτή ρητορική που συνεχίζει ο κ Τσίπρας να χρησιμοποιεί, ελλείψει ουσιαστικού αφηγήματος, πράγματι θα φανεί σε μια μόλις εβδομάδα.

Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου